Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

kolo pasowe na wale

<< < (2/3) > >>

czeslaw:
Jeśli tak to dam radę.Mam cały zestaw z paskiem napinaczem ,śrubami i osłoną .Zapłaciłem 130 Funtów a w warsztacie powiedzieli że za 150funtów mogą to zrobić,cwaniaczki :Mieszkam na stałw w UK dlatego te ceny.Dzięki za pomoc pochwalę się w sobotę jak było .Pozdrawiam

czeslaw:
Teraz wiem że wymiana koła pasowego to pan pikuś tyle że okazało się że mam inne koło tzn.kupiłem koło które ma dwe bieżnie na paski jedną większą i ta jest dokładnie taka sama a druga jest węższa  i ma mniejszą średnicę więc musiałem założyć stare .Był kłopot z założeniem paska ale zrobiłem prztrząd do napinacza i bingo .Teraz mogę powiedzieć że to można zrobić w 40 minut .Dzięki za podpowiedz pozdrawiam

daniel78:
kolo z dwoma biezniami jest oki to jest to po modyfikacjach ktore sie nie psuje wiem bo mam zalozone takie same wiec czeslaw zakladaj zakladaj

czeslaw:
Ale ta mniejsza średnica ma iść od strony silnika a jeśli tak to ta większa średnicajest przesunięta w stronę zewnętrzną i nie jest wjednej linii z rolką ,alternatorem ,a odwrotnie się nieda bo tam gdzie są otwory na śruby są takie trzy wystające nazwijmy to wypustki .Proszę oświeć mnie :-zly

daniel78:
spokojnie zaloz to kolo na pierwszy rzut oka wygladaj inaczej jak zmierzysz to twoje stare i to nowe tzn glebokosci to sa takie same mialem podobne dylematy ale jak przykrecisz i pomeczysz sie z tym paskiem to zobaczysz ze bedzie oki  a kupiles te rolki  wspominalem ci ze orginalne sa tansze niz zamienniki , ta mniejsza srednica od stony zewnetrznej i do tego jeszcze jest plastikowa oslona

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej