Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

kolo pasowe na wale

<< < (3/3)

czeslaw:
KAMIEN Z SERCA zrobię to w poniedziałek . Mam zały zestaw tzn.koło pasek śruby napinacz i osłona plastikowa . Czy ta mniejszą średnicą do silnika czy na zewnątrz Dzieki

Bartek_NE:
Koledzy jeżeli możecie, dajcie namiary naczęsci które kupiliście ,numery seryjne i ewentualnie linki.....

u mnie tez się chyba musze nastawić na wymianę :(

czeslaw:
mieszkam w UK i  kupiłem to na EBayu więc te numery jakie są na pudełkach pewnie Ci się nie przydadza ale mogę pózniej podać .Teraz wiem Ze wymiana jest prosta wystarczy mieć nasadkę 15 do odkręcenia trzech śrób następnie je        sli będziesz wymieniał napinacz to zwykła 13 ale niespodzianka zaczyna się przy zakładaniu paska więc zanim zabierzesz się za wymianę zrób sobie przyrząd donaponacza aby go ugiąć (sprężynę) ja zrobiłem to ze zwykłej śruby 10tki oszlifowałem łeb na kwadrat około10na 10 mm (metodą przymierzania)następnie w płaskowniku wywierciłem otwór 9 mm żeby śróba weszła cisno w otwór następnie po zciągnięciu koła i osłony plastikowej wkładasz prostokącik w otór napinacza i przesówasz płaskownik maksymalnie do przodu i to jest pozycja w jakiej trzeba przyspawać nasz prostokąt .ABY SPAW BYŁ SOLIDNY OTWÓR W PŁSLOWNIKU TRZEBA ROZWIERCIĆ WIĘKSZYM WIERTŁEM TO LEPIEJ POSPAWASZ A RESZTA TO FRASZKA POWODZENIA

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej