Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Hamulce do X'a
luko_j:
A ja mam pytanie odnosnie wymiany tarcz.. Dzis zmieniajac na letnie buciki.. pazurki przyciete, peeling zrobiony.. zauwazylem ze tarcze juz sa dosc sciete.. taki juz rancik konkretny maja wiec bedzie trzeba wymienic moze w przyszlym tygodniu ale tu pytanie.. jak sie wymienia tarcze w X? W normalnym aucie zdejmuje jarzmo odkrecam srubeczke ktora trzyma tarcze i zdejmuje tarcze a tu srubeczki nie ma.. jedna tarcza jest cos poluzowana i lekko "lata" wiec chcialem ja dokrecic do piasty a tu zonk. help.. hilfe.. :-gwizd
zadek07:
--- Cytat: Tygrys3 w Kwiecień 04, 2011, 23:33:30 pm ---przejej układ grawitacyjnie i po problemie :-V
--- Koniec cytatu ---
Czyli co odpowietrzyc?
Innowierca:
Klocki EBC z tego co kojarzę są przygotowane pod tarcze nawiercane i chyba też nacinane. Stąd też są twardsze i nie hamują dobrze na zwykłej tarczy. Są to typowo tuningowe kloce. Ja teraz do Volvo kupiłem nawiercane tarcze zimmermann'a, do tego klocki bosch'a na przód i ferodo na tył. Poczytaj o tych EBC, bo moje dane mogą trochę różnić się od rzeczywistości, może tylko red stuff jest do przerobionych układów hamulcowych...
:-off 3 dni szukałem czegoś takiego http://sklep.poturbowani.pl/p/251/240/auto-gauge-adapter-1-din-na-trzy-wskazniki-obudowy-auto-gauge-wskazniki-wnetrze-tuning-optyczny.html a tu dzięki Rob_W przypadkiem trafiłem na taką ramkę :). Aha i uspokoję miłośników - to nie będzie do Jaga tylko do Volvo :-super
zadek07:
Tarcze mam nawiercane i nacinane tez EBC, klocki musza sie ulozyc bo widac ze jak narazie nie zbieraja po calej powierzchni
koczis:
tarcza jest nałożona na piastę, trzymają ją śruby z koła na przelot, jak nie chce zejść to wal młotem:). Te śrubeczki w innych rozwiązaniach to tylko tak dla ustalenia położenia tarczy.
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej