Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Hamulce do X'a

(1/5) > >>

Rob_W:
Jakie klocki na tył byście polecili do X'a?
Cena za komplet z JLR'a nieco mnie zbiła z nóg a nie ukrywam, że zależy mi na dobrym produkcie, który przy okazji nie piszczałby przy byle okazji ;) W intercars'ie jest sporo zamienników od Mondeo, ale które są tymi najlepszymi?

Dzięki!

dulot1970:
Heyka
jak sa: Lucas,Bosch,Textar,Ferodo,ATE to kup i po temacie to dobre zamienniki niczym nie rózniące się od oryginału  :-super nie ładuj sie w jakies
4Max lub Kagery  bo to wszystko chłam..ja przewaznie zakładam Lukasa lub Ferrodo do wszystkich moich aut a miałem juz ich sporo  :-za  :-tylko a polecam Ci Lukasa GDB1525

Rob_W:
A co myślisz o tych - http://sklep.poturbowani.pl/p/286/3779/klocki-hamulcowe-ebc-red-stuff-czerwone-dp31731c-red-stuff-ebc-klocki-hamulcowe-hamulce-tuning-mechaniczny.html ?

dulot1970:
fajne i napewno spoko towar bo czerwone..ale jest sens przepłacać..hamuja pewnie tak samo jak Lucasy..

zadek07:
dzisiaj zalozylem takie tylko ze zolte. No i wlasnie po zalozeniu klockow auto przestalo hamowac, pedal wpada w podloge cos tam hamuje ale strach sie bac. Za kazdym razem na postoju gdy wcisne pedal hamulca to dochodzi az do podlogi ( nie wpada ale stopniowo schodzi) po zgaszeniu auta pedal zostaje mniej wiecej w polowie i jest twardy nie schodzi juz nizej. Sprawdzilem tak na szybko organleptycznie czy wszystko szczelne i wydaje sie ze tak nic nie sika kolo kol. Stawiam chyba na problemy z podcisnieniem gdyz rowniez nie chodzi mi tempomat. Czy dobrze glowkuje? Skoro przed wymiana wszystko byla OK to co sie moglo stac. Z podcisnienia tez nic nie bylo odlaczane kolejna zagadka :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej