Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Zaloguj się
»
Dział Techniczny
»
XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
»
hałasujący most
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Do dołu
Autor
Wątek: hałasujący most (Przeczytany 6443 razy)
we³na14
Gość
hałasujący most
«
dnia:
Marzec 23, 2011, 19:19:21 pm »
witam od kilku dni mam daimlera z 1990r,generalnie auto jest zadbane i sprawne, poza kilkoma rzeczami które trzeba zrobić.pierwsza sprawa to most który strasznie hałasuje.hałas zaczyna się od prędkości około 30-40km i im szybciej się jedzie to hałas jest głośniejszy a do tego zaczynają się wibracje,natomiast podczas energicznego przyspieszania hałas i wibracje ustają.do wymiany jest krzyżak przy kole więc wibracje są wyjaśnione.może ktoś z was miał taki problem i wie jak to naprawić?
Jakub32
Gość
Odp: hałasujący most
«
Odpowiedź #1 dnia:
Marzec 23, 2011, 22:50:27 pm »
Most polecam kupić używany, pasuje z X300, za 500 zł kupicz jak nowy.
magic
Gość
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marzec 24, 2011, 08:36:00 am »
Zgadzam się most lepiej wymienić niż regenerować, bo po naprawie mosty w większości przypadkach i tak wyją.
skura_radom
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
Marzec 24, 2011, 21:11:23 pm »
ho! super ze taki temato poruszony:) mam podobnie, a mianowicie szum przy 110-130, szarpniecia lekkie przy zmianie biegow. koles ktory zajmuje sie automatami w Radomiu powiedzial mi ze to lekki luz na moscie. ale skoro pasuje od innego modelu to super. aczkolwiek nie zabieram sie za naprawe chwilowo bo az tak to nie przeszkadza.
we³na14
Gość
«
Odpowiedź #4 dnia:
Marzec 25, 2011, 08:17:33 am »
u mnie jest tak,że już się jeździć nie da.wczoraj sprawdzałem olej w moście i jest w nim tak dużo opiłków metalu,że się świeci jak lakier metalik po polerce.dzięki za pomoc.
mumin81
Gość
«
Odpowiedź #5 dnia:
Marzec 25, 2011, 10:07:17 am »
Kupić inny most i przełożyć do swojego, jak się uda w dobrej cenie trafić to można jeszcze wiele zawieszenia wymienić o ile to dodatkowo konieczne..
Zwróć uwagę tylko na dobry typ mostu, żeby Ci potem z auta się muł nie zrobił.
PS. Mnie też to czeka, jazda z hałasującym mostem to masakra
we³na14
Gość
«
Odpowiedź #6 dnia:
Marzec 25, 2011, 11:51:57 am »
zastanawiam się nad mostem z x300.cena podobna a most kilka lat młodszy.
Jakub32
Gość
«
Odpowiedź #7 dnia:
Marzec 25, 2011, 17:56:57 pm »
Pasuje na 100% z X300
we³na14
Gość
«
Odpowiedź #8 dnia:
Marzec 25, 2011, 19:14:23 pm »
x300 były o pojemności 3.2 i 4.0,oba silniki miały ten sam most?
mumin81
Gość
«
Odpowiedź #9 dnia:
Marzec 26, 2011, 11:30:48 am »
Raczej tak ale nie chce się wypowiadać tu jako ekspert.... Dla przykładu mój Daimler x300 ma już inny most niż 3,2 ale most z 3,2 też pasuje. Tych typów mostów jest chyba około sześciu w zależności od silnika i skrzyni biegów. Bo pasować to pasuje prawie wszystko, ale nie zawsze powinno być ze sobą łączone. Radziłbym zadzwonić do Szamotuł do Lolka i się dopytać, może nawet od nich kupić pewnie, bo coś na stanie zawsze mają.
http://allegro.pl/my_page.php?uid=2131534
Oni na pewno będą wiedzieć. Dla mnie aktualnie szukają odpowiedniego mostu
we³na14
Gość
«
Odpowiedź #10 dnia:
Marzec 26, 2011, 15:36:20 pm »
dzwoniłem do Szamotuł i już wszystko wiem-most jest na 100% do wymiany.jak się ogarnę to będę wymieniał.dzięki za pomoc.
Jakub32
Gość
«
Odpowiedź #11 dnia:
Marzec 26, 2011, 19:50:44 pm »
3,2 ma inne przełożenie, 3,6 i 4,0 takie samo, ale łatwo kupić z X300, bo sporo jest aut właśnie z silnikiem 3,2. Ja kupowałem we Włodawie, do Szamotuł dzwoniłem, ale nie uzyskałem pewnych informacji.
we³na14
Gość
«
Odpowiedź #12 dnia:
Kwiecień 13, 2011, 21:50:21 pm »
witam.przyszedł czas na wymianę mostu.kupiłem dyfer z kompletnym zawieszeniem od x300 no i oczywiście nie obyło się bez problemów.wymontowałem stary dyfer z zawieszeniem i okazało się że kilka elementów jest innych.po całym dniu dłubania udało się poskładać wszystko do kupy i jutro będziemy montowali cały zestaw w kocie.jeśli ktoś chce poznać jakieś szczegóły to pytajcie,chętnie pomogę.jutro pochwale się jak wszystko działa już w samochodzie.
elray
Gość
«
Odpowiedź #13 dnia:
Kwiecień 14, 2011, 13:56:55 pm »
Ja wpiszę może moje doświadczenie. Mój most piszczał i skrzypiał jak jasna cholera. Podjechałem do mechanika a ten stwierdził strasznie duże ubytki oleju w moście. Wymienił mi na świeży i polecił chwilę pojeździć, bo trza czasu aby wszystko doszło do siebie. Po 3 tygodniach niestety nic się nie zmieniło. Podjechał do innego znajomego i polecił mi płyn jakiejś firmy. Płyn niby polepsza właściwości innych płynów (czytaj zagęszcza je
) no i po tym płynie w tydzień minął hałas. Do dzisiaj nic nie słyszę
. Nie wiem czy ten sposób był dobrym wyborem, ale pomógł.
we³na14
Gość
«
Odpowiedź #14 dnia:
Kwiecień 14, 2011, 21:37:51 pm »
mój oryginalny dyfer miał luz około 2cm na łożysku w miejscu gdzie półośka wchodzi.tak wiec o wymianie oleju moglem tylko pomarzyć
,poza tym to w oleju było dużo opiłków.dzisiaj wymiana dobiegła końca i wszystko jest ok.jedna rzecz która mi się nie podoba to to,że kot jest trochę bardziej miękki.ale mam sprężyny i amorki ze starego zawieszenia to jak będę miał trochę wolnego czasu to wymienię i będzie git
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Do góry
« poprzedni
następny »
FORUM JAGUAR CLUB POLAND FOUNDATION
»
Dział Techniczny
»