Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Ciśnienie oleju
lexxus:
Witam , dzis wymieniłem "mały termostat" efektem poza wzrostem temperatury było zapalenie sie kontrolki ciśnienia oleju... poziom jest ok , na wszelki wypadek kupiłem olej i filtr i wymieniłem na nowy , lampka dalej się świeci mimo poziomu w normie , skaner nic nie pokazuje poza P1000 , co to może być??
dulot1970:
Witam
Ja bym sprawdził czujnik ciśnienia oleju padaja czesto w autach myślę że nie będzie to wielki koszt wymiany i zakupu..ewentualnie przejrzec wszystkie kabelki które do niego dochodzą :-W
lexxus:
na wszelki wypadem właśnie odkręcam miske aby sprawdzić smoka ale szczerze tez mam wrażenie że to wina czujnika jak przy nim pogrzebałem ( czysciłem bo oblałem go płynem chłodniczym przy wymianie termostatu) to wtedy kontrolka zaczęła migać... teraz znowu pali sie na stałe ;/
dulot1970:
kup czujnik i zostaw miske w spokoju po co robic niepotrzebne koszta..zaczyna sie od rzeczy które sa najprostsze..wiem cos na ten temat pracuje na co dzien w serwisie
lexxus:
Kolego w takim razie miałbym do Ciebie prośbę o konsultację ... tez mam nadzieje że to czujnik ale dziwi mnie że padł akurat teraz kiedy wymieniłem mały termostat , stary olej był już gęsty - (auto świeżo kupione) do tego nie był odpowiednio dogrzany , czyli jeśli dobrze rozumuję - nowy olej (5w30 ) plus odpowiednia temperatura czy to może powodować spadek ciśnienia oleju ????
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej