Porównałem między innymi do tego badziewia co jest na filmiku Auto światu, np ten Autoland śmierdzi jak Wd-40, a skóra robi się świecąca i śliska jak psie.. używałem wosku pszczelego, ale efekt był krótkotrwały. Po Diamondbrite, skóra się jakoś tak pomarszczyła i zrobiła się twarda. Podobnie było w innym autku ze skórzana tapicerką po użyciu Maguiris gold cośtam do skóry oczywiście. Zrobiła się twarda i niezbyt przyjemna. Wszystkie te bardziej profesjonalne w cenie powyzej 50 zł dość dobrze czyściły skórę, natomiast gliptone sprawił że na stałe zrobiła się bardzo miękka, nie świeciła się i nabrała trwałego zapachu. Po zakonserwowaniu gliptonem, mam spokój, a brud nie dostaję się między pory skóry. Dlatego uważam, że jest najlepszy. Jak masz jakieś jeszcze, które nie robią ze skóry święcącej ceraty to chętnie je zastosuje.
no to wiemy juz nieco wiecej, super.
p2, a co ponowisz pytanie, dostales chyba juz konkretnych odpowiedzi. wybor nalezy do ciebie. moge jeszcze
dodac, ze Jaguar poleca chemii do skory firmy Connolly. mozna np kupic komplet do czyscenie i konserwacji
pod nazwa "Connolly Leather Care Kit", ja uzywalem Connolly kilka lat temu w x300, czarna skora i bylem
zadowolony (super zapach) ale nie mam porownanie do innych produktow.
moge takze smialo polecic kontakt z panem Lukaszem z ledercentrum polska, udziela fachowych porad nawet jak
nic u niego nie kupisz. naprawde zna sie na skory jak malo kto.
http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/tapicerka-samochodowa/czyszczenie-i-pielegnacja-skor-samochodowych.htmlps srodek kotka prezentuje sie bardzo ladny