Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Co Was najbardziej wkurza w x-typach ?
Kocour:
Ostatnio mnie wkurzyl rozmiar kieszeni w drzwiach (gornej) kierowcy jest troche za maly i jak wlozycie dwa-trzy pudelka CD to sie tam blokuja na amen i jest problem z wyjeciem. Ewidentne brakorobstwo. To, ze na poczatku pierwszej dekady byly jeszcze kasety nie tlumaczy faktu, ze montowano ten sam rozmiar schowka do aut wyposazonych w CD.
Artur G.:
Mam opony zimowe 205 na felgach OZ 16". Opony lekko wystają poza zarys karoserii szczególnie przy przednich błotnikach. Góra jest równiutko ale dół szczególnie wychodzi poza zarys, tak jest wyprofilowane nadwozie. Wszystko ok, ładnie ale jak czysty samochód wjedzie w najmniejsza choćby kałużę, wilgoć na drodze, wszystko leci na przednie drzwi. Z tyłu podobnie. Taki mały niuans, coś za coś, elegancja karoserii wobec błotka na drzwiach. Trzeba założyć chlapacze :-hehe
Na lato mam 17" i 225 i pewnie będzie to samo (nie wiem bo mam go krótko).
Artur G.:
Tylne drzwi, otwierają się pod zbyt małym kątem. Jest to duże utrudnienie przy wsiadaniu na tylną kanapę.
W posiadanej Lancii Dedra wszystkie drzwi otwierają sie pod kątem 90 stopni.
rufus1977:
Podłokietnik trzeszczy ,wykonany z chińskiego plastiku. :-thumpdown
Dziwi tez fakt że w mojej wersji jedno lusterko się składa ,drugie nie :- pojecia
natas1:
Co do lusterka, że jedno Ci się składa drugie nie to raczej jest wina silniczka sterującego . W samochodzie moich rodziców też tak się działo, pomogła wymiana całego lusterka. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej