Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Co Was najbardziej wkurza w x-typach ?
voitec:
A co Ci trzeba od tego komputera serwisowego?
Driv3rrrr:
Diagnoskop wyzszej klasy ogarnia wystarczajaco
sobrus:
W moim X-sie w gorące dni zdychają zegary i sieje błędami komunikacji. Nikt nie jest (póki co) w stanie dokładnie zdiagnozować przyczyny. Powiedziano mi że to moduł ABS - kosztowało mnie to już ponad 1000zł i dwa moduły zanim się okazało że jednak ABS jest sprawny (diagnoza w warszawie).
Obstawiam - i jestem pewien na 95% - że to jednak zegary. Potwierdzałby to ten wątek:
https://www.jaguarforums.com/forum/x-type-x400-14/x-type-weird-speedo-dash-problem-91811/
Niestety bez komputera serwisowego nie sparuje nowych zegarów z ECU. Impreza pod warszawą 450zł netto, w ASO jeszcze drożej. Total koszt około 1000zł. Gwarancja, że to pomoże - w sumie żadna tym bardziej że zegary z allegro nie muszą być 100% sprawne a nawet nie chce pytać ile takie kosztują w ASO.
Tymczasowo więc schłodziłem płytę główną zegarów nowym ;) nawiewem z klimatyzacji i wiatraczkiem 92mm firmy SilentiumPC za 12zł brutto :] Oczywiście wolałbym to zrobić jak trzeba, ale chcieć to ja sobie mogę.
Jest jeszcze możliwość przelutowania pamieci z moich do innych zegarów, ale jak ktoś to schrzani to będę musiał jaga na lawecie do wawy transportować.
Sebastian:
Mnie wkurzają ciągle awarie... I to mój drugi kot...
Czezary:
Skrzypi deska od strony pasażera i pierdzi czasem jeden głośnik, czeka na zdjęcie boczku :)
Spalanie? no cóż.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej