Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Co Was najbardziej wkurza w x-typach ?
Bingo:
Osobiście denerwujące dla mnie :
-Trzeszczące plastiki - myślę ,że da się to troszkę wytłumić
-Trzeszcząca tuleja wahacza - skubana bez deka luzu a trza będzie wymienić
-Wypadające kratki w podszybiu - norma - posadzone na kleju i jest OK
-Nie mogę sobie znaleźć miejsca za kierownicą - dziwnie posadowiony pedał gazu - efekt ból stopy ale może się przyzwyczaje :)
-Wypaczona poduszka kierowcy
-Mało miejsca z tyłu i kiepsko się wsiada - w sumie nie mój problem :)
-Kiepskie audio - na początek lecą oryginalne głośniki - zobaczymy jaki będzie efekt.
-Koszty części biją na łeb nawet BMW serii 7 zwłaszcza sprzedawcy "używek" ogłupieli na widok kota
-Coś by się jeszcze znalazło...
Podsumowując:
Samochód ma w sobie "coś" ale ogólnie jak na klasę Premium wykonany średnio.
Nie wiem dlaczego go kupiłem i co mi się w nim podoba hehe.
luko_j:
Audio premium jest słabe, mam i słucham codziennie. Nie da się głośniej słuchać bo zniekształca, charczy a o podbitym basie nie ma już mowy. Może kolego za mało audio słyszałeś. Posłuchaj bostona w jeepie, da się tam odkręcić na cały regulator i dźwięk jest czysty. A tu słabo.. po prostu słabo. A sprawdzałem i jest alpine wszędzie.
bosniak:
Masz racię, mało słuchalem audio bo ostatnio nie bywam już na konkursach chociaż pewnie w piwnicy znalazłby sie jeszcze jakiś przykurzony pucharek. Jak masz wyhuśtane zawieszenie głośnika czy nadpalone cewki to sie nie dziwie że charczy. Ja odkrecam na większości utworów na full i nic nie charczy. Dużo zależy oczywiscie od nagrania utworu, konwersji z mp3 na audio i wyregulowaniu całego systemu. Ja mam suba odkreconego na maksa i na vol 35 nic nie charczy. Oczywiscie weź też pod uwagę, że sa lepsze i gorsze sprzety, technika od 2002 czy 3 roku poszła troszkę do przodu. Ostatnio siedziałem w E klasie z Harman Kardon i też oczy i uszy wychodziły mi z orbit z wrażenia.
--- Cytat: Bingo w Wrzesień 06, 2013, 14:44:14 pm ---Osobiście denerwujące dla mnie :
-Trzeszczące plastiki - myślę ,że da się to troszkę wytłumić
-Trzeszcząca tuleja wahacza - skubana bez deka luzu a trza będzie wymienić
-Wypadające kratki w podszybiu - norma - posadzone na kleju i jest OK
-Nie mogę sobie znaleźć miejsca za kierownicą - dziwnie posadowiony pedał gazu - efekt ból stopy ale może się przyzwyczaje :)
-Wypaczona poduszka kierowcy
-Mało miejsca z tyłu i kiepsko się wsiada - w sumie nie mój problem :)
-Kiepskie audio - na początek lecą oryginalne głośniki - zobaczymy jaki będzie efekt.
-Koszty części biją na łeb nawet BMW serii 7 zwłaszcza sprzedawcy "używek" ogłupieli na widok kota
-Coś by się jeszcze znalazło...
Podsumowując:
Samochód ma w sobie "coś" ale ogólnie jak na klasę Premium wykonany średnio.
Nie wiem dlaczego go kupiłem i co mi się w nim podoba hehe.
--- Koniec cytatu ---
Sprzedaj szybko żebyś dużo nie stracił. Po co się męczyć.
To trochę jakbys poszedł do sklepu kupił z pelną świadomością za ciasne buty (nr mniejsze) na plastikowej podeszwie, z dermy w kolorze rożowym zapinane na nie trzymające rzepy za cene średniej klasy np. adidas maraton :-hehe
CiGaR:
Każdy najeżdża na X-Typa, a nikt nie popatrzy na Mercedesa E-class w210 i w 211, albo S-class w220 to są dopiero "padaki" ze słabym wykonaniem i mega korozją, jeżdżę X-typem z Polskiego Salonu i nie mam z nim żadnych problemów, dzisiaj jestem po wymianie przedniej szyby, jedynie okres oczekiwania 2 tygodnie był denerwujący, po za tym nic, szyba przyszła tej firmy jaka szła na pierwszy montaż. Z części używanych wcale nie korzystam i nigdy nie będe. Jestem z tego auta bardzo zadowolony, jak się o niego dba to się wdzięczy. Nie sprzeda go, za dużo zadowolenia z niego i wspomnień, jedynie dokupie sobie kolejnego- inny model Jaguara.
Bingo:
Na każdy samochód można troszkę narzekać bo nie ma idealnych! Miałem W211 i nie kwalifikuję go do "padaki" aczkolwiek też miałem do niego sporo uwag.W Mercedesie najepsze były purchle na lakierze na elementach aluminiowych hehe .Co do reszty to nigdy się nic w nim nie działo a ceny części to 1/2 Jaga :) Oczywiście to ,że X-Type ma wady (co do tego nie ma wątpliwości) nie oznacza,że jest złym samochodem ot tak można sobie powytykać to i owo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej