Autor Wątek: Ogrzewanie przedniej szyby  (Przeczytany 21978 razy)

BOGDA

• Gość
Odp: Ogrzewanie przedniej szyby
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 15, 2011, 18:28:07 pm »
wow....  a jak zdemontować te słupki by ich nie uszkodzić ? czy tam sa jakieś zatrzaski? moja wersja kotka jest co prawda okrojona i na słupkach ma tkaninę welurową ale i tak boje się jej uszkodzić .:)

rodger

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 16, 2011, 13:32:00 pm »
Od góry wciśnij palce i pociągnij, są tam chyba dwa zatrzaski z metalowymi spinkami, nie powinieneś nic zniszczyć. Tylko nie szarp lecz działaj siłą jednostajne.

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 16, 2011, 13:58:55 pm »
wczoraj zabrakło czasu ale dzisiaj po pracy się tym pobawię ... zauważyłam że mam na słupkach lekko poodklejany w niektórych miejscach ten welurek wiec  od razu wykonam sobie lekka kosmetyke ... takie dwa w jednym :)

rodger

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 16, 2011, 20:03:57 pm »
Też miałem odklejone, klej polimerowy zadziałał znakomicie. :-V

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 16, 2011, 21:16:07 pm »
dzięki ... zajmę się nimi w poniedziałek jak kupię klej . mój kotek jest rozebrany mam problemy z przednimi lampami może coś doradzisz  :-K

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 16, 2011, 21:30:00 pm »
słupki zdemontowałam jak mi się uda to wrzucę fotkę jak wyglądają od drugiej strony może ktoś jest ciekawy w których miejscach są zatrzaski... choć demontaż ich jest prosty .... kablownia wygląda  porządku  niestety nie sprawdzona jeszcze miernikiem :( - to zadanie na jutro

rodger

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 17, 2011, 00:58:46 am »
Problem z przednimi lampami to trochę za ogólnie żeby cokolwiek powiedzieć. Pisz co się dzieje i walczymy z problemem. :-V

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 17, 2011, 14:12:31 pm »
tak wyglada słupek w s-type 3,0 2000r . czerwonym kolorem zaznaczyłam zatrzaski metalowe -same wyskakują , zaś niebieskim zatrzaski plastikowe są w kształcie litery "L" i zaczepiaja sie o ramę auta - myślę ,że jak ktoś je uszkodzi to słupek bedzie odstawał od reszty -  jednak nie potwierdzę tego - mi się udało ich nie uszkodzić

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 19, 2011, 12:39:30 pm »
no i tu dziekuję za pomoc Rodgerowi   :-thank  po wyczyszczeniu welurku na słupku kompletnie się odkleił .... ale klej polimerowy w sprayu .... pięknie to połączył....  polecam  :-super

rodger

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 19, 2011, 12:46:55 pm »
A proszę bardzo, napisz czy walka z szybą zakończyła się pozytywnie, bo ja poległem i wymieniłem szybę.

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 24, 2011, 20:20:28 pm »
przejechalismy 300 km włanczałam ogrzewanie szyby ale cieżko uzyskać efekt kontroli -za ciepło...... przewody zostały sprawdzone - jeden był rozczepiony ....teraz jest ok ...miernik pokazuje że prąd przepływa ale szyba nie robi sie ciepła .... może za ciepło jest na zewnątrz chyba trzeba bedzie poczekać na mrozy .... :) w najgorszym wypadku będe Cię prosiła o namiar - gdzie wymieniałeś szybę ....

rodger

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 25, 2011, 09:51:01 am »
Szyba była wymieniana w Krakowie. Co do sprawdzenia czy szyba grzeje to właśnie wymyśliłem sposób :D:D:D Mianowicie idziesz do sklepu zoologicznego, kupujesz dwa termometry, które nakleja się na akwarium i pd wpływem temperatury zmieniają barwę. Rano w garażu naklejasz na szybę odpalasz ogrzewanie i obserwujesz :D:D:D.

wojt

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 26, 2011, 12:19:52 pm »
Dobre! :-super

BOGDA

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 26, 2011, 15:38:43 pm »
świetne.....  :-thank 

rodger

• Gość