Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Programy do diagniostyki X-Type przez ELM327

<< < (17/34) > >>

ghrh:
Pewnie żeby korzystać przez bt z komputera, jakiś wirtualny port szeregowy czy coś. Do telefonu jeszcze nie udało mi się płytki wsadzić ;)

Niunia:
Dziwna historia...aczkolwiek mam Torque Lite sur mon Galaxy SIII sciagniety
i w wykazie peryferykow na  BT Vgate sie pokazuje ( tak jak i TV sasiada z gory)
nie ma polaczenia miedzy interfejsem wlozonym do gniazda kota i wlaczonym
a moim smartfonem.

Na smartfonie moge przewijac funkcje do roznych badan - ale oczywiscie nie mam zadnych rezultatow z powodu braku polaczenia miedzy nim a interfejsem na kocie.

Musi, ze czegos nie robie jak nalezy - albo ze interfejs jest felerny.

Pewnie zdecyduje sie ( jesli wczesniej nie rozwiaze tego problemu ) na zakup programu polecanego przez eMWuGSM z inerfejsem w komplecie.
Jest po polsku - to ulatwia jego instalacje i uzywanie.

Dam znac Szanownym Kolegom " w kocie" - o przebiegu moich dzialan. :-tylko

ghrh:

--- Cytat: niunia w Styczeń 15, 2015, 13:51:54 pm ---Dziwna historia...aczkolwiek mam Torque Lite sur mon Galaxy SIII sciagniety
i w wykazie peryferykow na  BT Vgate sie pokazuje ( tak jak i TV sasiada z gory)
nie ma polaczenia miedzy interfejsem wlozonym do gniazda kota i wlaczonym
a moim smartfonem.

Na smartfonie moge przewijac funkcje do roznych badan - ale oczywiscie nie mam zadnych rezultatow z powodu braku polaczenia miedzy nim a interfejsem na kocie.

Musi, ze czegos nie robie jak nalezy - albo ze interfejs jest felerny.

--- Koniec cytatu ---

OK, nie mam jeszcze kota więc na sucho. Ściągnąłem sobie Torque Lite (używam na co dzień Pro), jest dość znacząco inny i 'głupszy'. Sorry za zamieszanie.
Więc upewnij się, że masz Bluetooth włączony w telefonie, nie włącza sam. Pro potrafi i potem też wyłącza.

Postaw ptaszka przy Vgate, być może dlatego nie może się połączyć.

Niunia:
Wielkie dzieki za pomoc. Widze, ze moja wersja Torque lite nie jest identyczna z tym co mi
podales. Czy mozesz mi dac namiar na ta ktora tu zamiesciles - skad ja sciagnac dokladnie.
Wtedy podazal bede po twojej instrukcji i wszystko powinno grac jak nalezy.

Juz pierwsza strona jest inna.
U ciebie jest zebate koleczko aby wlaczyc menu - u mnie kolka niema - trzeba dotykiem
w nie bardzo widoczne miejsce.  Potem listing tez nie jest identyczny - niektore pozycje sa pozamieniane miejscami, niektorych chyba nawet u mnie nie ma.

Najlatwij mi bedzie dzialac na twojej wersji - albo jeszcze lepiej daj mi poprostu namiar
dokladny na Torqua Pro - platnego - fundusz na akcesoria posiadam.
Zainstaluje odrazu ten lepszy wariant - tak bedzie najlepiej.

Pytam z ciekawosci...Co robisz w swoim kocie?
Moj narazie nie objawia zadnych niepokojacych niedomagan.

Zauwazylem tylko dzisiaj drobne obtarcia lakieru na roncie drzwi kierowcy.
Nie pamietam abym zawadzil o cos - zona nim nie jezdzi.
Mam oryginalny lakier - zrobie malutkie retusze pedzelkiem.
A kolor jego - to zielony,raczej ciemny - czy "butelkowy" nobody knows...
Zamierzam zakupic rowniez dwa parasole markowe Jaguara - wlasnie w zielonym kolorze - pasujece do mojego zwierza. Ten drugi wloze w Nissana - dla szpanu!
Mozna je zakupic w UK. bez problemu.

Pozdrawiam...i jeszcze raz dziekuje za otrzymane instrukcje. :-thank

ghrh:

--- Cytat: niunia w Styczeń 15, 2015, 19:20:34 pm ---Wielkie dzieki za pomoc. Widze, ze moja wersja Torque lite nie jest identyczna z tym co mi
podales. Czy mozesz mi dac namiar na ta ktora tu zamiesciles - skad ja sciagnac dokladnie.
Wtedy podazal bede po twojej instrukcji i wszystko powinno grac jak nalezy.

Juz pierwsza strona jest inna.
U ciebie jest zebate koleczko aby wlaczyc menu - u mnie kolka niema - trzeba dotykiem
w nie bardzo widoczne miejsce.  Potem listing tez nie jest identyczny - niektore pozycje sa pozamieniane miejscami, niektorych chyba nawet u mnie nie ma.

Najlatwij mi bedzie dzialac na twojej wersji - albo jeszcze lepiej daj mi poprostu namiar
dokladny na Torqua Pro - platnego - fundusz na akcesoria posiadam.
Zainstaluje odrazu ten lepszy wariant - tak bedzie najlepiej.

Pytam z ciekawosci...Co robisz w swoim kocie?
Moj narazie nie objawia zadnych niepokojacych niedomagan.
--- Koniec cytatu ---

Mam zainstalowane to co jest dostępne na Play Store. Najświeższa wersja. Podobnie Pro.
Masz u siebie te opcje, które zaznaczyłem?

Ja swoim jeżdżę sporo (100kkm w 3 lata) i chcąc nie chcąc czasami coś się dzieje. Dzięki Torque mogę spokojnie sprawdzić, czy mogę dokończyć podróż czy należy się martwić :) Zaraz jak przeniosłem się do Bydgoszczy to teściu zalał mi cewkę myjąc samochód. Łatwa diagnoza i mechanik nie musiał kombinować ani próbować naciągnąć na nic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej