Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Programy do diagniostyki X-Type przez ELM327
kemot:
właśnie sprawdzałem w innym x-type z tego samego roku i też nic. Dodam że są trzy diody. Pc, obd i power. Święci się tylko pc
£ukasz:
Dobry wieczór, chciałbym prosić o adres bądź telefon do Pana Mateusza z Krakowa który posiada JWDS. Wyświetla mi kontrolkę check engine ale jedyny błąd jaki znajdują programy mechaników z mojej okolicy dotyczy przetwornika ciśnienia hamowania lewego koła, więc pewnie ich programy nie mówią wszystkiego lub ja czegoś nie rozumiem i tak ma być przy takiej usterce(mechanik na dzień dobry chce mi wymienić pompę abs, tylko na podstawie tego błędu). Szukam kogoś w Krakowie poza ASO kto postawi jasną diagnozę . Pozdrawiam
q_nerk:
Przy uszkodzonym ABS będzie Ci wywalać check silnika - napraw ABS
£ukasz:
Witam, podłączę się pod ten temat. Chcę wykonać wymianę oleju w skrzyni automatycznej, po której należy wykonać tzw. korektę zużycia oleju, Czy ktoś ma wiedzę jakim interfejsem diagnostycznym i programem jestem w stanie sczytać temperaturę oleju w skrzyni i wykonać tą korektę? Czy ktoś wie jakie konsekwencje ma nieskorygowanie tej wartości dla pracy skrzyni? Pozdrawiam
KoloRZ:
--- Cytat: voitec w Marzec 19, 2018, 18:49:53 pm ---Sprawdź w innym samochodzie czy wszystko działa poprawnie. Wtedy będzie trochę prościej, niż wróżyć czy to ECU czy interfejs czy aplikacja.
Jedna z opcji, to jeśli masz LPG i jest podpięte pod OBD to wtedy podłączony interfejs może nie działać.
--- Koniec cytatu ---
Voitec dzięki!!!
Od jakiegoś czasu nie mogłem się połączyć poprzez żaden interfejs. LPG mam prawie dwa lata i dotychczas się łączył więc nie podejrzewałem aby to mogło być problemem i szukałem usterki w samym gnieździe OBD. Po przeczytaniu Twojego postu zadzwoniłem jednak do gazownika i pytam czy coś tu mogło się zmienić. Na ostatnim przeglądzie LPG ustawił mi kasowanie jednego błędu przez sterownik LPG który teraz blokuje dostęp wszelkim interfejsom ... ehh...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej