Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Problemy z uruchomieniem 2.0D.
Kocour:
Panowie, jest tak: X-type 2005 sedan 2.0 Diesel. Obserwuje od poczatku zimy problem przy uruchomieniu polegajacy na tym, ze silnik zapala pod warunkiem, ze trzymam kluczyk w pozycji zapalania przez jakies 2 sekundy (czekam wczesniej na zgasniecie kontrolki swiecy zarowej). Wchodzi najpierw na obroty 400-600 obr/min a dopiero po jakichs 1-2sekunda uzyskuje to co uzuskiwal zawsze 900-1000obr/min. Przy zapalaniu bialy dym, pisze dla porzadku, bo gdzies czytalem, ze jak pada turbina to dymi na czarno.
Zdarza sie tez, ze zapalajac cieply silnik, gdy trzymam kluczyk krotko to lubi nie zapalic lub zgasnac. Konsultowalem temat z zaprzyjaznionymi specami od Forda, ale niestety bezskuteczniem, nie maja komputera Jaguarowskiego, co by zobaczyc rejestry. W/g nich trzeba sprawdzic oprogramowanie (czasy wtrsku itd.) a jezeli to jest OK, to sledztwo skierowac w strone hardwaru (swiece zarowe, wtryski, turbina itp.)
Akumulator sprawdzili mi i jest OK.
W poniedzialek jade do autoryzowanego serwisu (bedzie bolalo :)), wolalbym jednak sie z Wami skonsultowac w tej sprawie i zasiegnac porady. Co to moze byc? Z gory dzieki za sugestie!!! :-thank
natas1:
Proponuje wymianę filtra paliwa prawdopodobnie masz go już zapchanego, albo parafiną albo wodą. Ja ostatnio miałem podobny problem, też na początku nie chciał wyjść na obroty a jak było bardzo zimno to też dłużej musiałem go kręcić. A wymiana filtra pomogła. I wlałem jeszcze dodatkowo środek do czyszczenia wtrysków. Filtr pasuje od mondeo, koszt 74 zł. Teraz samochód odpala prawidłowo, i nie ma z nim najmniejszych problemów. Pozdrawiam
Kocour:
Bardzo celna podpowiedz, dzieki :-R problem polega na tym, ze robilem przeglad we wrzesniu 2010 i wymienilem wszystkie filtry, w tym paliwa :-cry Ale przyjmuje podpowiedz moze juz jest zapchany, nie pieniadze, w poniedzialek sie wymieni. Co jeszcze? ?????? Aco to ten srodek do czyszczenia wtryskow? Kto to produkuje? Nie sknoci silnika?
natas1:
Nie szkodzi , znajomy wlewa go co 10 tyś. do mondeo i jeszcze nie miał problemów z wtryskami ma przejechane 280 tyś. Niestety nie napisałeś że wymieniałeś filtry, więc taka była moja sugestia, ale wystarczy raz zalać wadliwym paliwem i filtr trzeba wymienić. U mnie po wymianie filtra nastąpiła poprawa. A co do komputera to czasami można odczytać błędy programem do mondeo. Pozdrawiam
Kocour:
mam pytanie, czy komputer do Jaguara jest osiągalny w jakimkolwiek zakładzie, poza siecią autoryzowana Jaguara? a może jest jakiś komputer uniwersalny, ale taki, żeby oprócz odczytu alarmów można było zmienić ustawienia silnika?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej