Witam. Jestem nowy na forum i mam podobny problem z swoim silnikiem 2.0 tdci 130km 2004 r. Auto ciężko odpala czy to na cieplym czy na zimnym silniku. Brak reakcji na gaz przez okolo 10 s. Autko dymi na siwo,dym gryzący jakby nie dopalał ropy(dymi caly czas, czasem mniej czasem więcej ) dodam jeszcze, ze auto w ogóle się nie grzeje termostaty /czujniki powymieniane, nowa pompa wody zakryłem rowniez chłodnice a wskazowka teperatury cieczy podczas jazdy opada. Wskazówka temperatury nie przekracza pierwszej kreski. Przebieg silnika to około 180 tys. Cisnienie na cylidrach sprawdzone w normie. Dwumasa /sprzeglo nowe, turbina po regeneracji, wtryski /pompa po regeneracji, nowy regulator cisnienia, nowe swiece zarowe, nowy akumulator i rozrusznik, wymienilem rozniez sterownik silnika i zegary. Autko sprawdzone prze 3 zakłady brak błędów wszystkie parametry w normie. Mam lekki przeciek z powrotu na 2 wtrysku, zużyty oring lecz nie sądzę żeby to bylo przyczyną. Auto nie lapie błędów podczas jazdy, chodzi płynie czasami zdarza sie, ze chwile poszarpie na 3 biegu przy nizszych obrotach(od 1000 do 1400 wydaje mi sie ze przyczyna moze byc zerwana łapa/poduszka silnika)
Czy może wie co moze byc przyczyną?