Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
X-type obsługa automatycznej skrzyni biegów
TYGRYS3:
w zasadzie tak ,ale zazwyczaj używa się również hamulca ,
choćby dlatego że auto na N jest bezwładne i może potoczyć się w przód lub tył
Artur G.:
Czyli nie bać się sprawnego automatu i tylko cieszy c się z jazdy
dzięki za informacje :-thank
luko_j:
Nie wiem jak jest w Jagach.. sam mam manuala.. ale tylko dlatego ze ciezko w dieslach dostac automat.. ale po doswiadczeniach z automatem w VW Borze.. jak parkujesz na wzniesieniu musisz uwazac zeby po przelaczeniu na pozycje P auto Ci nie zjechalo, bo sie zablokuje na tej pozycji i nie bedzie mozna przesunac na inna pozycje, chodzi o to zeby nie zapominac o recznym. Najpierw reczny potem P, i przy odjezdzaniu nie spuszczac najpierw recznego zeby sie auto stoczylo te 15cm na pozycji P. Tak sobie ojciec zablokowal swoja. Stanal na wzniesieniu wciapał P i zadowolony wyszedl a jak chcial odjechac to nie przelaczyl na zaden inny.. w koncu sie udalo ale linka sie przesunela i trzeba bylo jechac na ustawienie jej i juz nie jest tak jak bylo w oryginale bo cos sie haczy. To tak ku przestrodze :)
zadek07:
--- Cytat: luko_j w Styczeń 21, 2011, 09:39:41 am ---Nie wiem jak jest w Jagach.. sam mam manuala.. ale tylko dlatego ze ciezko w dieslach dostac automat.. ale po doswiadczeniach z automatem w VW Borze.. jak parkujesz na wzniesieniu musisz uwazac zeby po przelaczeniu na pozycje P auto Ci nie zjechalo, bo sie zablokuje na tej pozycji i nie bedzie mozna przesunac na inna pozycje, chodzi o to zeby nie zapominac o recznym. Najpierw reczny potem P, i przy odjezdzaniu nie spuszczac najpierw recznego zeby sie auto stoczylo te 15cm na pozycji P. Tak sobie ojciec zablokowal swoja. Stanal na wzniesieniu wciapał P i zadowolony wyszedl a jak chcial odjechac to nie przelaczyl na zaden inny.. w koncu sie udalo ale linka sie przesunela i trzeba bylo jechac na ustawienie jej i juz nie jest tak jak bylo w oryginale bo cos sie haczy. To tak ku przestrodze :)
--- Koniec cytatu ---
Dobra rada nie wiedzialem napewno sie przyda. A teraz ja mam kilka pytan odnosnie extremalnej eksploatacji automatau co sie stanie jezeli przy powiedzy 100km/h wrzuce R? Przypuszczam ze nic bo pewnie jest jakas blokada ale wole sie upewic. A co sie stanie jezeli wrzuci sie P przy 100km/h? Rozsypie sie skrzynia czy auto po prostu zacznie hamowac?
robertth:
--- Cytat: zadek07 w Styczeń 21, 2011, 14:21:06 pm ---Dobra rada nie wiedzialem napewno sie przyda. A teraz ja mam kilka pytan odnosnie extremalnej eksploatacji automatau co sie stanie jezeli przy powiedzy 100km/h wrzuce R? Przypuszczam ze nic bo pewnie jest jakas blokada ale wole sie upewic. A co sie stanie jezeli wrzuci sie P przy 100km/h? Rozsypie sie skrzynia czy auto po prostu zacznie hamowac?
--- Koniec cytatu ---
Jakby co, to ma automat do sprzedania :-gwizd
Sprawdź i się pochwal :-za
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej