Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z napędem 4x4

<< < (3/4) > >>

robertth:
2,5 i 3,0 mają napęd 4x4

KratekPL:
...jak ucieka Ci dupsko w zakręcie to i tak przednie koła zaraz go wyciągają :) ogólnie jeżdżac bez DSC czuć ze jest te 60% na tył ale tez czuć działanie przedniej osi :) tylnonapendowym by Cie po prostu obróciło :)

rafi77:

--- Cytat: KratekPL w Styczeń 20, 2011, 23:55:59 pm ---...jak ucieka Ci dupsko w zakręcie to i tak przednie koła zaraz go wyciągają :)  tylnonapendowym by Cie po prostu obróciło :)

--- Koniec cytatu ---

No właśnie prawie obróciło! Przy tej mocy lekkie dodanie gazu na śliskiej nawierzchni i dupka majestatycznie robi 180o. I wcale nie czułem żeby przód miał odrobinę chęci żeby wyciągnąć go z poślizgu! Może jest zbyt leniwy
Jeździłem trochę 4x4 tyle, że tam w trybie 4x4 było na stałe 50/50%,  więc może dlatego mam wrażenie, że pchają tylko tylne koła. Teraz parę dni wolnego to przetestuję dokładniej ten napęd  ;D

KratekPL:
też nie masz w ogóle DSC ?  :-gwizd mi sie zabawa podoba... :D

pah:
rzeczywiście na bardzo śliskiej całkiem obróci jeśli będziesz ciągnął cały czas, odpuść trochę gaz i dodaj podczas wychodzenia z zakrętu, tył wtedy poleci na zewnętrzną ale przód pociągnie i pojedziesz ślizgiem. robiłem tak cały czas gdy było ślisko, każdy zakręt w uślizgu....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej