Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Spalanie

<< < (5/35) > >>

donjaguar:
ostatnio nawet byl stary program w tv TOP GEAR  i jeden z prowadzacych wypowiadal sie dlaczego jaguar zaczol miec problemy ze sprzedaza nawet w angli jak nastapil kryzys paliwo zaczelo byc drogie nawet dla nich, a v8 palily dosyc duzo bo 20/25 litrow na sto tak okreslil to prowadzacy program,, auta przestaly sie sprzedawac powstal wtedy jego mlodszy brat X-TYPE aby obnizyc koszta sprzedazy i zachecic ludzi do kupowania jaguara i to tez nie pomoglo to ford zaczol wstawiac tam silniki dizla aby ratowac marke i zachecic do kupowania jaguarow i obnizyc koszty ekspluatacji itd...duzo tu pisac czy dizel w jagu to dobrodziejstwo czy jaguar kombi to dobre rozwiazanie i czy w przyszlosci jaguar terenowy to bedzie hit i uratuje marke ....ja osobiscie uwazam ze jaguar to tylko limuzyna i sportowy xkr i silniki tylko V8,,V12 no i V6  ale to moje zdanie inni nawet ROYS ROYSA  z silnikiem dizla by pokochali tak jak kochaja gazowanie jaguarow ale sa gusta i gusciki ....pewnie ze bym chcial aby V8 palilo nawet i 10 litrow najchetniej wody  ;D ;D ;D i mruczalo tak jak teraz po miescie ale jak narazie jest to chyba nie mozliwe... :-tylko

saulinek:
ja mam saaba 9-5 2.0t biopower i mi on pali w miescie 13l dla porownania xj40 4.0l w miescie przy spokojnej jezdzie  13-14l a x300v12 18 przy spokojnej jezdzie i uwazam ze jaguary duzo nie pala w porownaniu np.do saaba.
ale jaki fun z jazdy :-za

Feler:
Heh - też mam Saaba, 9-3, 2.0 t i po mieście 11-12l przy 205KM, w Jagu 14-15l przy V8 4.0 więc porównywalnie, a wtrasie to prawie bez różnicy czym jade. A z innej beczki to dość często spotykam posiadaczy Jaga i Saaba jednocześnie - ciekawe...  :-V

wojt:
,,,acha i jak ktos napisze ze jaguar v6 lub v8 nie bieze wcale oleju od wymiany do wymiany to w to nie uwierze
Zaintrygowało mnie to trochę,możesz podać szczegóły?.Masz doświadczenia z "braniem oleju" w jagu ??????

donjaguar:
mily kolego jak popytasz kolegow ktorzy jezdza porsche  mer amg,,, corvet ,,,tylko pytaj tych co nimi naprawde jezdza a nie czytaja to jak od wymany wezmie ci 2 lub 3 litry oleju to sie nie dziw przy sportowej jezdzie nie takiej emeryckiej ostatni ze swiatel to norma i zadne pierscienie i remont silnika ci nie pomoze,,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej