Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Spalanie
maron:
No to nieźle -Niewąski-ale musiałeś dobrze bujać że ci taka średnia wyszła.Myślę że ma to bezpośrdni związek z wymianą tych sądów :-hehe
Przepraszam za taki dowcip ,mam nadzieję że nie obraziłem :-R
Andrzej4563:
Jaguar S-type 2,5 z 2003 roku. Jazda do Niemiec 1000 km z średnią 110km /h 8,6 litra. :-A
matlow:
mój raport z aplikacji Drivvo na 1900km najniższa średnia to 9.68L /100km a najwyższa 11,27l /100km :) cykl miejski :)
kamis:
XF 4.2 SC - średnia z 5kkm 14,2. Najniższe zaobserwowane spalanie na trasie (średnia około 150km) 12,1. Górnej granicy nie ma... ;) Spalania w granicach 20-25l/100km można spokojnie osiągnąć na trasie szczególnie przez wyprzedzanie jak i w mieście przy wyścigach spod świateł. Z ciekawszych tras testowych - S8 do Wrocławia (330km ode mnie) zrobiłem w niecałe 3h ale spaliłem 60l paliwa...
Testowałem ostatnio XJ 3.0 biturbo (275KM - chyba) i tam z podróży generalnie na trasie, średnią spalania z 520km miałem 6,8l. Jak dla mnie rewelacja. Oczywiście nie kupuje się auta za ponad pół bańki, aby paliło mało, ale takie osiągi przy takim spalaniu rzucają nowe światło na diesle biturbo - przynajmniej dla mnie.
leszekzgd:
Ostatnio leciałem z Gdyni do Goleniowa. Tankowanie w Rumii na full i z powrotem tankowanie w Rumii . Wyszło 10,5 litra na 100km. Trasa na Szczecin dosyć uciążliwa. Do tej pory nie pościągali znaków o kontroli radarowej więc o jakiś extra prędkościach szkoda pisać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej