Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Spalanie
Dzikus:
No to widzę, ze pobijam wszystkie REKORDY :-thumpdown Trochę wam zazdroszczę, ale tylko trochę. :-gwizd
MacAnk w poniedzialek hamownia :-bry . Podobno testy trwają godzinę. I przy Jagu z automatem muszę podpisać zgodę na hamowanie. Wiesz coś na ten temat?
MacAnk:
Hamowanie automatu jest nieco problematyczne. Z samego założenia auto powinno być przeciągnięte do praktycznie odcięcia na 3 lub 4 biegu w naszych autach jest z tym mały problem. Ciekawi mnie gdzie jedziesz się hamować ja polecałbym u Jacka w EvolutionMotorSport Wrocław, gość jest mega specem w dziedzinie, a koszt z tego co pamiętam 50zł. Druga sprawa, że jak godzinę może to trwać to nie mam pojęcia... rozgrzanym autem wjeżdżasz na rolki bądź zakładasz hamownię na koło, robisz 3-4 pomiary i tyle... mi tu coś śmierdzi ale nie wiem... ja wolałbym na 100% do Jacka... . :)
Żeby to nie był kompletny OFF to przyznam się, że ostatnio przy jeździe po mieście po tygodniowej abstynencji średnie spalanie stanęło na 22.00 l :-gwizd.
Dzikus:
--- Cytat: MacAnk w Lipiec 04, 2013, 23:08:59 pm ---Hamowanie automatu jest nieco problematyczne. Z samego założenia auto powinno być przeciągnięte do praktycznie odcięcia na 3 lub 4 biegu w naszych autach jest z tym mały problem. Ciekawi mnie gdzie jedziesz się hamować ja polecałbym u Jacka w EvolutionMotorSport Wrocław, gość jest mega specem w dziedzinie, a koszt z tego co pamiętam 50zł. Druga sprawa, że jak godzinę może to trwać to nie mam pojęcia... rozgrzanym autem wjeżdżasz na rolki bądź zakładasz hamownię na koło, robisz 3-4 pomiary i tyle... mi tu coś śmierdzi ale nie wiem... ja wolałbym na 100% do Jacka... . :)
Żeby to nie był kompletny OFF to przyznam się, że ostatnio przy jeździe po mieście po tygodniowej abstynencji średnie spalanie stanęło na 22.00 l :-gwizd.
--- Koniec cytatu ---
No to bardzo mnie uradowałeś z tymi 22 l :-O
Co do hamowania, to robią to na gorąco, na zimno po raz czy dwa razy. hamują rajdówki. Mówili mi w YATO nazwę, ale zapomnialem. Jutro ci powiem - zadzwonię tam. Zejdź trzy postyniżej opisalem test na S-8.
Marcel:
Szczecin-Zlocieniec-Szczecin: (jazda relaksacyjna 4 osoby) 9,6l
Ystad-Lillehammer: (przecietnie 125km/h, 1 osoba) 10,0l
Lillehammer-Stryn: (jazda przez gory relaksacyjna, 1 osoba) 8,6l
XJ4,0 X308
Maciejcat:
Poznań- Kepno- Poznań 11,7L
Wrocław - Poznań 1 osoba spokojna płynna jazda tak do 120km/h wyszło z liczniak 10,8L
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej