Witam.
Nie szukam tutaj warsztatu ani osoby która odrestauruje mi mojego "kotka", tej przyjemności nikomu nie oddam.Restauruje obecnie ,a można by powiedzieć że odbudowuję Tryumpha TR2 też z roku 1953 i jestem zafascynowany co można pięknego zrobić z kupki złomu. Chciałbym wymienić doświadczenia z kimś kto już takim autem jeździł, naprawiał lub wie coś więcej o tym samochodzie.
Hallo Markus.
Zgadzam się z Tobą że to jest jedno z najpiękniejszych aut na świecie, ale Jaguar zbudował kilka innych aut jak XK, C -Type, D -Type, tylko że małą ilość i właściwie tylko na wyścigi. Kupiłem je przed dwoma laty od handlarza w Niemczech który to sprowadza samochody zabytkowe z USA. Auto jest właściwie do kpl. odbudowy. Trzeba je rozebrać na czynniki pierwsze i od podstaw na nowo odbudować. Zamieścił bym kilka zdjęć na tej stronie, ale nie wiem czy jest to w ogóle możliwe i nie wiem jak to zrobić. Czekam z utęsknieniem na ten dzień kiedy zabiorę się za rozłożenie "kota", ale najpierw muszę dokończyć Tryumpha no i na nim trochę poćwiczyć, żeby jego większy brat (XK120) wyszedł na końcu bez skazy.
Pozdrawiam