Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

X-type, awaryjność, czy warto ?

<< < (2/7) > >>

robertth:
Witam,
Moja rada, to nie szukaj ideału za 20-25tys. zł, bo takiego nie kupisz. Za egzemlplarz w dobrym stanie technicznym trzeba zapłacić 30-35 tys.. Najlepiej kupuj z osobą, która miała do czynienia z X-Type'm i ma cokolwiek pojęcie o mechanice. Z mondeo pasuje kilka rzeczy, ale nie sugerował bym sie tym przy zakupie  ;)
Z zamiennikami jest ciężko, ale pod względem eksploatacji porównując inne marki wypada moim zdaniem  :-super
Napęd 4X4 jest boski, najwięcej frajdy daje w zimie  ;D idzie po śniegu jak szalony. Dodając do tego system DSC, to po prostu bajka.
Pasażerowie z tyłu nie mają zbyt wiele miejsca, ale u mnie jeszcze nikt nie powiedział, że mu ciasno.
Zresztą, w S-Type'ie nie ma go sporo więcej, a jest o klasę wyższy.
Co do serwisów, to najlepiej sprawdź na forum lub popytaj gdzie jest najbliższy Ciebie i jakiej jakości usługi gwarantuje.

Pozdrawiam.

Godan:
No i chyba zapomnieliśmy powiedzieć koledze o hamulcach. Delikatnie mówiąc to przy masie 1,5 tony te hamulce nie są najlepsze - można się nabrać...

natas1:
Ja nie wiem co Wy macie z tymi hamulcami, ja jak kupowałem to miałem wymienione klocki tarcze oraz płyn i moje hamulce są znakomite, nawet nie muszę się szczególnie wysilać żeby skutecznie zahamować. Mój kumpel miał słabe hamulce w seacie i wszyscy mówili mu że te samochody tak mają, jednak wystarczyła zmiana płynu hamulcowego i teraz są jak brzytwa. Więc proponował bym zacząć od wymiany płynu. Pozdrawiam

robertth:
Jeśli chodzi o ha,ulce, to faktycznie nie ma rewelacji. Wymieniłem tarcze i klocki BOSCH-a, przeczyszczone zaciski, nowy płyn hamulcowy... Ale dalej hamuje średnio jak na takie autko. Jesli się mocno "depnie", to auto staje w miejscu.
Moje podejrzenia padają na servo, bądź minimalna nieszczelność w układzie podciśnienia  ??????

askom:
Mam doswiadczenie jesli chodzi o x-type ale tylko z silnikiem diesla 2.0d ( ford tdci )

Bardzo EKONOMICZNE i bezawaryjne silniki .   Po przebiegach 160000 - 220000tys km pojawia sie jak w kazdym
dieslu problem z turbiną ( regeneracja 550zl )  czy z wtryskami .  Tu sprawa nie jest ciekawa - są drogie .

ALE WSZYSTKO WYNAGRODZI EKONOMIA I PRESTIŻ

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej