Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Problem z zamkiem

<< < (2/2)

Whisnia:
Nie wiem jak to jest w Jaguarach, ale w innym samochodzie miałem tak z zamkiem od bagażnika - okazało się, że poluzowaly się linki od zamka

roberturszula:

--- Cytat: _radzio1 w Sierpień 02, 2009, 13:17:07 pm ---w kotach raczej problem tkwi w wycierającyh sie kluczykach co sie poźniej objawia tym iz auto mozemy tylko zamknąć a juz otworzyć nieda rady-taka konstrukcja jest własnie zamków fordowskich i jak ktos ma np przebieg koło 300 tys km zrobiony raczej w miejskich wrunkach gdzie czesto sie wkłada i wyjmuje kluczyk (otwieranie drzwi,uruchamianie auta),to skutkuje to tym iz wzorek na kluczyka sie zetrze w koncu.

--- Koniec cytatu ---

najszczersza prawda, ale jak chcesz miec jeden kluczyk do wszystkiego to musisz wymienic wkładki w obojgu drzwiach klapie bagażnika i stacyjkę.najtaniej jednak będzie dorobic do centrala pilota i problem otwierania zniknie.

KRISS:

--- Cytat: roberturszula w Sierpień 02, 2009, 21:32:25 pm ---
--- Cytat: _radzio1 w Sierpień 02, 2009, 13:17:07 pm ---w kotach raczej problem tkwi w wycierającyh sie kluczykach co sie poźniej objawia tym iz auto mozemy tylko zamknąć a juz otworzyć nieda rady-taka konstrukcja jest własnie zamków fordowskich i jak ktos ma np przebieg koło 300 tys km zrobiony raczej w miejskich wrunkach gdzie czesto sie wkłada i wyjmuje kluczyk (otwieranie drzwi,uruchamianie auta),to skutkuje to tym iz wzorek na kluczyka sie zetrze w koncu.

--- Koniec cytatu ---

najszczersza prawda, ale jak chcesz miec jeden kluczyk do wszystkiego to musisz wymienic wkładki w obojgu drzwiach klapie bagażnika i stacyjkę.najtaniej jednak będzie dorobic do centrala pilota i problem otwierania zniknie.

--- Koniec cytatu ---
+ zamek od schowka
co do pilota to życzę szczęścia widziałem już parę super wyjaranych bodyproców po takiej akcji. Generalnie to chyba najłatwiej jest dorobić klucz. Nie kosztuje to sporo a doświadczenia wiem, że pomaga

optre:

--- Cytat: jarek-jerryjag w Sierpień 25, 2008, 07:36:30 am ---ale zycze szczescia temu ktory zlozy i zamek bedzie dzialal.

--- Koniec cytatu ---

Rozłożenie i złozenie zamka to wcale nie jest skomplikowana sprawa, ja u siebie rozebrałem zamek wyczyściłem, nasmarowałem i złożyłem i dziala elegancko, lekko i gładko chodzi.

peres20:
dokładnie optre ma racje ja dokonałem takiego zabiegu i jest GIT! :-za

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej