Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Bezpiecznik

<< < (2/3) > >>

G@briel:
Balem sie troszke wlozyc 15 amp bo nie chcialem nic spalic, ale sprobowalem mimo wszystko i tez spalil sie momentalnie jak go wlozylem. :-X Nie wiem juz co robic, najbardziej denerwuje mnie brak radia :p

tomz:
:) znowu temat na czasie......
.........właśnie wczoraj, po kilku tygodniach spalił się 15A  :-\

na szczęście nie ma to u mnie związku z radiem........

jarek-jerryjag:
Jesli spalił sie tobie bezpiecznik C-2  7.5A to jest zasilanie radia jak i wszystkich wewnętrznych świateł również bagażnika .maski.przednich foteli lampek w zaglowkach Jedyna metoda to rozlaczanie na połączeniach i eliminowanie zwarć.
dobry elektryk powinien miec narzędzie do lokalizowania zwarcia.

G@briel:
Niestety narazie nie moge jezdzic po elektrykach, bo dopiero sprowadzilem auto z Niemiec i nie zdazylem go zarejestrowac jeszcze. Probowalem powyjmowac wszystkie zarowki na tym obwodzie zeby zobaczyc czy ktoras nie powodowala zwarcia, ale dalej przepala sie bezpiecznik jak tylko go wloze.  >:(

G@briel:
Kolejna ciekawostka... pomimo ze bezpiecznik jest przepalony (lub zupelnie wyjety) te swiatla punktowe na tylnich slupkach dzialaja jak sie je wyciagnie (chociaz bardzo slabo swieca.) Oprocz tego, regulacja foteli nie dziala chyba ze przekreci sie kluczyk, lub beda otwarte drzwi.  ??????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej