Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Bezpiecznik

(1/3) > >>

G@briel:
No to mam kolejna zagadke z moim nowym kotem, za kazdym razem jak zapalam silnik przepala sie trzeci bezpiecznik w prawej skrzynce (podobno tylko od swiatel wnetrza, ale bez niego radio tez nie dziala).  ???

jannaf:
Przyczyną jest więc właśnie coś z tych urządzeń, które po przepaleniu bezpiecznika przestają działać. Jeżeli oświetlenie wnętrza działa sprawnie przy wyłączonym kluczyku i nie powoduje przepalenia, to może winowajcą jest właśnie radio???

G@briel:
Mialem niedawno problem z zatkanym odprowadzeniem wody od tej wentylacji pod wycieraczkami, i woda mi sie dostawala do srodka pod deske rozdzielcza. Podejzewam ze ta woda spowodowala zwarcie i dlatego bezpiecznik sie przepalil, ale naprawilem juz ta sprawe i poczekalem wiele dni aby jakakolwiek woda wyparowala, a bezpiecznik sie dalej przepala jak tylko go wloze. Na poczatku po wymianie bezpiecznika i radio i swiatla dzialaly prawidlowo przez pewien okres, a dopiero potem sie przepalal, teraz od razu przy wlozeniu nowego bezpiecznika.

G@briel:
Czy ma ktos jakis pomysl?  :-\

tomz:
ja miałem podobny problem (x300)
u mnie przepalał się notorycznie bezpiecznik oświetlenia wnętrza.
irytowało mnie to niesamowicie i z braku czasu załatwiłem to w prosty, acz nieprofesjonalny sposób - mianowicie wymieniłem bezpiecznik na 15 zamiast zalecanej 5
problem zniknął, ale nie polecam takich rozwiązań  :-thumpdown

dołączam do G@briela i pytam czy KOT któregoś z Was miał podobną przypadłość?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej