Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 23, 2012, 19:08:21
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.sngbarratt.com/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.automobilklubpolski.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XK8/R,(1996-2006 x100) new XK (2007-obecnie x150)  |  Wątek: Plastikowe napinacze łańcucha rozrządu 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Plastikowe napinacze łańcucha rozrządu  (Przeczytany 740 razy)
Zwierzu
JCP club member
Forumowicz Executive

XKR

« : Listopad 04, 2008, 10:18:09 »

Drodzy Jaguarowicze.

Chciałem podziękować wszystkim moim rozmówcom z Sandomierza. Kiedy pytałem się Was, co może nawalić w moim XKR, wszyscy pytani mówili o "plastikowych napinaczach łańcucha rozrządu". Jest to podobno najsłabsze ogniwo zdrowego XKRa. Napinacze należy wymienić na metalowe przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Tydzień temu mój Kotek zaczął chodzić jak diesel. Stukał i dzwonił. Wczoraj rano oddałem go do warsztatu jaguarowego w Starych Babicach. Dzisiaj mam diagnozę: poszedł jeden z dolnych, plastikowych napinaczy łańcucha rozrządu. W związku z powyższym zdecydowałem o wymianie na metalowe wszystkich napinaczy.

Jeszcze raz dziękuję za Wasze rady - wasze prognozy sprawdziły się w 100%  respek. Na szczęście silnik się nie rozsypał, nic się nie rozsynchronizowało, do wymiany są tylko te nieszczęsne napinacze.

Dla przypomnienia, mój samochód do Jaguar XKR, rok modelowy 2000, przebieg ok. 45.000 km. Mam pytanie: czy jest jeszcze coś, co może kotkowi zaszkodzić w przyszłości? Może warto coś jeszcze zrobić, skoro silnik jest otwarty?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za fachowe porady,

Zwierzu Uśmiech
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XK8/R,(1996-2006 x100) new XK (2007-obecnie x150)  |  Wątek: Plastikowe napinacze łańcucha rozrządu « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!