Witam wszystkich, pozwólcie, że się przedstawię, mam na imię Artur, mieszkam w Lubartowie (lubelskie). Aktualnie posiadam dwie wspaniałe Lancie tj. kappa i dedra. Ale, ale... niesamowicie spodobał mi się x-type, trochę poczytałem rożnych informacji nt. iXa i - się prawie przekonałem. Mam około rok czasu na decyzję, poszukanie czegoś dobrego i rozsądnego w kosztach zakupu. Jednocześnie jako, że jestem miłośnikiem włoszczyzny mam na myśli zakup: prima raz - Lancia Thesis, dwa - Alfa 166 po lifcie i jako trzy X-type. Mam nadzieje, że pomożecie mi podjąć jedyną słuszną decyzję. Za Lancią przemawia fakt, że jestem od lat w Lancia Klub Polska i poznałem tam wielu wspaniałych ludzi (min. zloty), Alfa - tak sobie, a X-type śliczny, niepowtarzalny i z klasą podobnie jak Thesis. Na razie dla moich potrzeb silnik 2,5 V6 jest najlepsza alternatywą - diesel odpada, nie lubię diesli, nic na to nie poradzę. Naprawdę jestem zachwycony x-typem.
Ogólnie jeśli chodzi o Thesis - jest to piękny i niepowtarzalny samochód, ale jak dla mnie jest zbyt skomplikowane, brak w okolicy serwisu a jeśli już jakiś znajdę to koszty powalają na kolana.
Jeśli Alfa 166 - wyjątkowo nie podchodzi mi wnętrze i sportowy charakter (chociaż to nie jest wada).
Natomiast Jaguar? - to że wiele podzespołów Forda to dla mnie plus, owe są sprawdzone.
ps. mamy dwie urzędnicze pensje nie powalające, zatem XJ pozostaje dla innych
Przepraszam, że się rozpisałem na wstępie, może moderatorzy mnie nie wykasują ...
Wiele czytam i pozwólcie, że będę zadawał pytania (chociaż i tak już dzięki Wam dużo wiem), ja też w miarę możliwości będę pomagał.
Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie.