Potrzebuję podłączyć mojego jaguara do kompa bo nie działa mi ABS i kontrola trakcji lub DSC (póki nie działa nie jestem nawet w stanie stwierdzić, które z nich u mnie siedzi). A że jestem typem majsterkowicza, to zamiast płacić chciałbym kupić odpowiednie złącze i zrobić to samemu. I teraz pytanie, u nas siedzi złącze OBD? w którym miejscu jest jego przyłącze? i czy program typu EuroScan wystarczy, czy potrzeba dedykowany?
Co do ABS i DSC to obstawiam umarły jeden z czujników ABS bo nie działają oba systemy z nich korzystające, ale bez kompa nie sprawdzę który.
Z góry dzięki za pomoc !
PołączonoPrzepraszam, nie zauważyłem że temat już był
I znów przepraszam, że post pod postem, ale nie mogę edytować, więc jestem zmuszony...
Zamówiłem już odpowiedni kabelek i mam nadzieję, że będzie działać. Zapytam od razu na przyszłość, czy tym kablem da się też wgrać j.polski do komputera (chodzi mi o napisy RANGE, LOW FUEL itd). Nie dlatego, że mi przeszkadza po angielsku ale z ciekawości i dla własnej satysfakcji. Próbowałem zmienić ale polskiego nie mam. mam niemiecki, portugalski, angielski US i jeszcze kilka ale nie polski. Jak tak to skąd można ściągnąć polską paczkę językową?