Autor Wątek: System regulacji wysokości reflektorów  (Przeczytany 164 razy)

Offline Lechu78

• Aspirant
  • Kocham to forum
System regulacji wysokości reflektorów
« dnia: Styczeń 17, 2025, 14:17:10 pm »

Witam szanownych kolegów. Od niedawna jestem posiadaczem XJ12 serii3 z 1992r z samej końcówki produkcji (wg VIN  -11 egzemplarz przed końcem produkcji). Auto na rynek niemiecki i ma fabryczną instalacje pochylania reflektorów.
W kabinie mam przełącznik jak na zdjęciu, a przy lampach mam zamontowane silniczki. Niestety cały ten system nie działa. Tzn słychać, że silniczki pracują, gdy naciśniemy na przycisk w kabinie, ale że wszystko jest pourywane, to nie wiem jak to powinno wyglądać oryginalnie.
W zasadzie nie wiem, czy to co mam to jest zrobione z oryginalnych części patrząc na zastosowane złączki.
Czy któryś z Kolegów spotkał się z tym systemem? Ma w swoim aucie? Może gdzieś natknął się na zdjęcia w necie (przeszukałem internety i nic)? Szukam jakiegokolwiek punktu zaczepienia.

Offline Czester Bednarz

• Starszy Forumowicz
  • **
Odp: System regulacji wysokości reflektorów
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2025, 15:57:44 pm »
Ta kostka przy silniku regulacji to na pewno nie jest oryginał, to jest zwykła łączówka do instalacji budynkowej.

https://parts.jaguarlandroverclassic.com/parts/index/part/id/898.1461.4807.21554/brand/jaguar/
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2025, 16:03:27 pm wysłana przez Czester Bednarz »
XF x260 2017 AJ126

Offline Lechu78

• Aspirant
  • Kocham to forum
Odp: System regulacji wysokości reflektorów
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2025, 09:27:22 am »
Dziekuje Czester. Dogrzebałem się do tych rysunków, ale po nr części ani po wyszukiwaniu grafiki niczego nie znalazłem w necie.  Próbowałem tez zalogowac się na niemieckim forum jaguara, ale mnie blokują...