Doskonale rozumiem, naprawa nie jest skomplikowana i nie wymaga nakładów pracy i czasu. Koszt naprawy pomijam, to koszty ubezpieczyciela sprawcy.
W poprzednim aucie takie zabiegi naprawy zderzaka przeszły, zdecydowanie nauczyłem się wielu rzeczy, Zderzak naprawiany termiczne inaczej pracuje , szpachle na nim pękają, ogólnie syf.. wiec..
1, Zawsze wzywać policję, żadne załatwianie sprawy nie jest tak skuteczne w rozwiązywaniu późniejszych sporów niedomówień, gdy masz potwierdzone zgłoszenie z wezwaniem sprawcy do wyjaśnienia. lub dowodów w postaci nagrania z kamery.
2, omijam wielkim łukiem naprawy gotówkowe, to jest ściema. naciągana kwota odszkodowania, a i tak później okazuje się że nie wszystko zmieściło się w kwocie. Nie dajcie się na to nabrać !
3, Zawsze naprawa bezgotówkowa, Wskazanie serwisu naprawczego. Ubezpieczyciel pokrywa wszelkie koszty poniesione w wyniku naprawy, tym bardziej z autoryzowanym sersem rzeczoznawcza ma mniejsze pole do popisu.
Tak jak wspomniałeś M737 Może i autoryzowany serwis sam nie lakieruje. Ale w przypadku jak to miałem w przeszłości mogę przyjechać z reklamacją jeśli podejmą próby naprawienia, a za jakiś czas coś zacznie się dziać z
miejsca szpachlowane zawsze widać po jakimś czasie. zapadają się, szpachla inaczej pracuje niż lakier i podłoże na jakie jest naniesiona.
Swoja drogą
Wiemy że serwisy w większej części zarabiają na usługach. A skoro sprawca dał nogę nawet nie wyszedł zobaczyć co się stało.
Niech zaboli
przy kolejnym ubezpieczeniu.
Kurde nawet nie zaglądałem pod maskę od tamtego czasu, jak to wygląda od środka.