Nagrałem na pendrive 238 utworów mp3. Po włożeniu w USB w schowku muza zaczyna lecieć. Jednak zdarza się, że po jakiejś ingerencji, np. przeklinanie kilka utworów wstecz zatrzymuje się i już nie chce iść dalej. Wczoraj zacięło się na 99 piosence, bez ingerencji. Znalazłem gdzieś na forum bodajże Renault, że ich sprzęty nie lubią mieć więcej niż 99 piosenek w jednym folderze i jeżeli ma być więcej to lepiej podzielić to na foldery. Pomyślałem, że może to przypadłość i w Jagach, więc dzisiaj podzieliłem te piosenki na 3 foldery po 80-kilka piosenek w każdym. Znowu sprzęt zagrał jak trzeba, ale przy cofnięciu o kilka utworów zatrzymał się i kolejna piosenka nie ruszyła. Po wyjęciu pendrive i wsadzeniu go z powrotem bez zmian. Przełączałem na płytę lub radio i gra jak trzeba, po wybraniu USB piosenka nie rusza. Jedno zauważyłem, że po wyłączeniu auta i zamknięciu go pilotem, po dłuższym czasie wszystko wraca do normy. Tak jakby się system (USB) resetował czy co?
Jak myślicie co może być przyczyną? System się zawiesza, czy może pendrive do bani? Czy może coś jeszcze innego?
Oprócz tego mam problem, że nie wszystkie piosenki mi odtwarza. Pojawia się na ekranie "folder lub plik niedostępny". Wtedy system przechodzi na następna piosenkę i gra kolejną. Sprawdziłem pliki, zarówno te które grają ja i te niedostępne to mp3, mają tę samą częstotliwość próbkowania 44,1 kHz. Nie wiem przy jakim bitrate były nagrywane. Może tu tkwi problem? Co innego mogłoby być przyczyną? Ktoś miał taki problem? Mam XF, polifta z 2012r.