Dzień dobry,
Czytam Wasze wątki dotyczące w głównej mierze usuwania usterek i jednocześnie zazdroszczę że potraficie to zrobić, a współczuję, że musicie to zrobić. Ja nie potrafiłbym, ale na szczęście nie muszę. Mój Xj jak na razie nie wymaga zabiegów naprawczych.
Natomiast myślę o zmianie estetyki komory silnika. Chciałbym osłonić część osprzętu, może pomalować kolektor dolotowy, założyć bardziej estetyczne wygłuszenie maski. Być może na mniej apetyczne dla kuny :-) Coś mniej więcej jak na zdjęciu które załaczyłem. Tylko przykładowe - ma tylko wskazać kierunek w którym podąża mój pomysł. A może wyważam otware drzwi i ktoś już zrobił coś takiego ? Ocena pomysłu jest kwestią gustu... W bagażniku zrobiłem drewniany "pokład" i jestem zadowolony.
Mam natomiast do Was pytanie o ewentualne konsekwencje mechaniczne takiego pomysłu. Czy nie przegrzeje się silnik ? Jakieś zakłócenia przepływu powietrza ? Czy mogą być jeszcze jakieś problemy, które nawet mi do głowy nie przychodzą ? Utrudnień z dostępem do elementów nie będzie - osłony będą łatwo zdjemowalne.
Jak myślicie, jest to bezpieczny pomysł ?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
pozdrawiam
mr_blanc