Autor Wątek: ukryte funkcje  (Przeczytany 14958 razy)

batol

• Gość
ukryte funkcje
« dnia: Maj 01, 2009, 09:04:09 am »
Witam Forumowiczki i Forumowiczów. Posiadajac saaba naleze rozniez do saabklub.pl. Udało ładnie rozwinąc sie tam wątek ukrytych funkcji do ktorych nie ma dostępu tylko po wciśnięciu okreslonej kombinacji przycisków na konsoli. Czy w jagu jest podobna opcja?? Baro miło jest sie dowiedzec ze w aucie sa jeszcze inne ukryte funkcje 8)
pozdrawiam

Siara_nh

• Gość
Odp: ukryte funkcje
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2009, 15:49:00 pm »
Witam, z tego co wiem...o ile można nazwać to ukrytą funkcją to...jak wsadzisz kluczyk przekręcisz tak jak zamykasz auto i zostawisz go w tej pozycji(przekręconej przez chwile) to jeśli masz otwarte szyby i szyberdach to zacznie je zamykać wszystkie naraz z kluczyka, potem , niektórzy z tego co wiem z doświadczenia w x300 zamykają szyberdach trzymając przycisk a nie wiedzą że wystarczy go raz wcisnąć a szyberdach zamknie sie automatycznie, tak samo wszystkie szyby i szyberdach można zamknąć siedząc w aucie trzymając guzik ze znaczkiem kluczyka ...to takie pierdoły ale niektórzy nie zwrócili na to uwagi.....jeśli są jakieś inne funkcje to sam sie chętnie dowiem
pozdrawiam

batol

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2009, 21:02:30 pm »
super zrobie test jutro:) rozpoczynajac ten wątek najbardziej chccialbym dotrzec do panelu sterowania zawieszeniem CATS by móc chodz na chwile uniesc kota by bez tarc wyjechac z podziemnego garażu,może ktoś wie.
Pozdro

jarek-jerryjag

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2009, 08:52:23 am »
opuszczać lub podnieść X350 musisz miec IDS (5 generacji komputer do Jaguara ) lub starszy WDS (4 generacji) pierwszy mozna dostać juz za $2500 (oryginalny nie z chin) albo używany WDS na Ebay cena najtańszego jaki poszedł to $1500.Programy do nich  znajdziesz na Ebay okolo $50. albo znajomy z aso tobie skopiuje.

batol

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2009, 09:19:32 am »
czyli oryginalnie nie mam tego kompa??

pozdro

qbaty

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 02, 2009, 09:26:42 am »
IDS/WDS to komputery diagnostyczne, czyli nie są na wyposażeniu auta.
To coś takiego: http://www.allegro.pl/item624625138_ids_ford_mazda_jaguar_rover_lr_faktura_vat.html

batol

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 02, 2009, 09:31:13 am »
uaa! troche duzo jak na dostanie sie do ukrytych funkcji, miałem nadieje ze da sie cos wydusic z panelu a jagu :'(

gesiog1

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 02, 2009, 18:07:08 pm »
moj szyber nie zamyka sie razem z szybami-jaka jest przyczyna moze ktos wie???

batol

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 02, 2009, 23:41:24 pm »
w saabie miałem rózwniez opcje włączenia lub wyłaczenia wzrastania muzyki po przekroczeniu 100km/h a tutaj nie mogę sie do tego dokopac, na pewno sa jakies kobminacje z panelu LCD

jarek-jerryjag

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 03, 2009, 00:53:36 am »
mój szyber nie zamyka sie razem z szybami-jaka jest przyczyna moze ktos wie???
kiedy gdy szyberdach jest otwarty i okna . wychodzisz z auta i po przekręceniu kluczykiem drzwi tylko okna sie zamykają czy gdy jesteś w środku drzwi zamknięte kluczyk przekręcony i naciskasz przelacznik na centralnym panelu . kiedy sie nie zamyka szyberdach ? czy okna sie zamykają podczas zamknięcia kluczykiem oraz przy przycisnieciu przelacznika.

batol

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 03, 2009, 10:45:16 am »
a nie mozna tej opcji odpalic zdalnie?

jarek-jerryjag

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 04, 2009, 00:32:17 am »
system ten a moze amortyzatory maja dwie funkcie (powietrze sprezyny a reszta amortyzatory. )
jesli jest przeciek powietrza przekaźnik blokuje sie i niszczy Pompę  tak ze więcej rzeczy jest pozniej do wymiany.
 system mozna oszukac (ale musi byc w bardzo dobrej kondycji (mozna przestawic czyjniki poziomu auta ( Arden zrobił kit do obniżenia auta  ale $1800 na Ebay to chyba za duzo) aktualnie pracuje aby znaleźć firmę ktora amortyzatory zreperuje.

szpulek

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 04, 2009, 07:43:49 am »
Probowalem funkcji domykania szyb i szyberdachu z kluczyka w mojej 308mce.. Szyby sie domknely, szyber sie domknal, natomiast od tego czasu nie dziala mi opuszczanie szyby kierowcy, slychac przekazniki, ale szyba nie jedzie w dol... Zachcialo mi sie testowania :-zly :-zly :-zly

batol

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 04, 2009, 08:51:59 am »
moze trzeba ponowic próbe by cofnąc problem?

jarek-jerryjag

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 04, 2009, 18:34:29 pm »
Probowalem funkcji domykania szyb i szyberdachu z kluczyka w mojej 308mce.. Szyby sie domknely, szyber sie domknal, natomiast od tego czasu nie dziala mi opuszczanie szyby kierowcy, slychac przekazniki, ale szyba nie jedzie w dol... Zachcialo mi sie testowania :-zly :-zly :-zly
poruszaj parę razy kluczykiem prawdopodobnie przekaźnik zawiesił sie w zamku w pozycji zamykania szyb.