@szpulek - to co pokazałeś to jest virtual wydumka, ale coś mi mówi ze coś w tym kierunku.
Nikt absolutnie nic nie wie.Ja nie wiem.
moim prywatnym zdaniem - cudownie się stało, że zrobili nowoczesnego XF-a i nowoczesnego XJ-ota. To jest właśnie historia tej marki. To, że ktoś kiedyś dawno ( w fordzie ) wpadł na pomysł robienia samochodów neoklasycznych, to może teraz jest fajne przy samochodach używanych, ale ta firma to postęp, to rewolucja w designie od początku istnienia. I to, że ktoś się wreszcie obudził w Jaguarze to tylko na plus tej marki.
w 1975 roku jak pokazali xj-s tłum ludzi powiedział... beznadzieja już nigdy nie będziemy oglądać prawdziwego sportowego jaguara ( w domyśle E-type ).
Do tej pory spotykam ludzi którzy mówią - "XJ40? paskudny obrzydliwy kwadratowy kloc. III seria to był Jaguar." A dla mnie xj40 to najładniejszy samochód jaki widziałem, marzenie z dzieciństwa i w zasadzie nie chce innego ( nie chciałem teraz chce większość innych Jaguarów).
Jak kogoś kręci 41 lat stylistyki xj ( tak jak mnie ) to najlepszym sposobem bedzie wydanie 150 - 200 tys na serie pierwszą zrobioną od podstaw tak jak chcemy ze wszystkimi bajerami. Mamy wtedy i klimat i oryginalną niepowtarzalną linię, a nie wariacje na temat.
Zawsze mamy wybór. Nie podoba nam się XF? Zrób tak S-type, żeby Ci 30 lat służył. Nie podoba się x300 a podoba xj40 - zmień myślenie i wydaj 30 tys na to żeby xj40 jezdziła lepiej niż x300 albo x308. Też nie? Proszę bardzo zmieniamy myślenie robimy za furę kasy E-type. Też paskuda? no dobra to zamiast nowego XK, robimy sobie starego XK150 tak że ma wszystko.
Nie jesteśmy zakładnikami marki, nie musimy i nigdy nie musieliśmy gonić za nowym modelem. Coraz więcej ludzi tak do tego podchodzi. Jeżdżę xj40 bo lubię, a nie dlatego, że nie stać mnie na x300. Jeżdzę x308 bo nie lubię x350 jeżdzę xjs-em bo jest fajniejszy niz XK8 i na odwrót jeżdzę Xk8 bo jest fajniejszy niż xjs.
Jeżdzę Xf-em albo nowym XJ bo tylko w ten sposób odkryłem ze jest coś innego niż Audi - powie niejeden posiadacz nowego Jaguara
Bardzo wielu ludzi zacznie przygodę z Jaguarem od tych modeli więc per saldo - jest in plus