Witam,
po zakupie wymarzonego X Type staram się doprowadzić go do stanu wręcz idealnego co niestety może być trudne ze względu np. na problemy ze zbieżnością tylnej osi. Koła tylej osi są rozbieżne \ / względem kierunku jazdy, opony oczywiście ścięte wewnątrz. Niestety regulacja zbieżności z tyłu, klasyczny mimośród jest już na maxa, tzn. nie można już więcej regulować wahaczy...
Ewidentnie wahacze poprzeczne (te krótkie) są jakby za "długie" co powoduje, że koła są za bardzo \ / i regulacja już nie jest możliwa...
Tu rodzi się moje pytanie? Czy ktoś z forumowiczów borykał się z takim problemem? Czy możliwe jest, że poprzedni właściciel zamontował kiepskie zamienniki, które nie trzymają wymiarów? Ewentualnie wprasował felerne tuleje...
Kolejne pytanie dotyczy wahaczy górnych (bananów). U mnie zamiast nich jest wahacz ze śrubą rzymską, która umożliwia regulację konta pochylenia koła. Dziwne, bo nigdzie w częściach zamiennych ich nie widziałem, występują tylko klasyczne banany. Spotkaliście się z czymś takim? Może to jakiś mod z Mondeo?
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi