Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Zaloguj się
»
Dział Techniczny
»
XF (2008 - obecnie)
»
Problem z klamką. POMOCY!!!
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Problem z klamką. POMOCY!!! (Przeczytany 2432 razy)
pawelo
Forumowicz
Problem z klamką. POMOCY!!!
«
dnia:
Sierpień 30, 2014, 18:42:30 pm »
Witam wszystkich. Od nie dawna jestem posiadaczem XF-a z 2010 roku. Mam problem z otwieraniem tylnych lewych drzwi. Z zewnątrz nie da się otworzyć nawet po wielu próbach, a z wewnątrz też to nie przynosi skutku
Dopiero kombanacja dwiema klamkami przynosi skutek, ale też potrzeba kilku podejść. Miał ktoś kiedyś podobny przypadek albo posiada jakiś schemat jak to wygląda wewnątrz drzwi? Ewentualnie jakiś warsztat w zachodniopomorskim bądź lubuskim, który jest w stanie to naprawić? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
rmazurek
Forumowicz Daimler
Odp: Problem z klamką. POMOCY!!!
«
Odpowiedź #1 dnia:
Wrzesień 05, 2014, 19:30:40 pm »
Witaj.
Na twoim miejscu zdemontowalbym boczek drzwi - wyglada jakby linka wypiela sie z zatrzasku i dopiero naciagniecie jej obydwoma klamkami otwiera drzwi.
Pozdrawian
Jest:
I-Pace HSE Black 24MY/ XE 2.0d AWD / MX-5 NB 1.8 TURBO!
By³y:
I-Pace HSE 21MY
E-Pace 2.0d AWD
XJ 3.0D
A1 1.4 TFSI
XF 3.0D
Fiesta 1.0
Accord 2.2 ictdi
Carisma 1.8 GDI
Punto 1.2
323f BG 1.8
Corsa A 1.2
robert23
Gość
«
Odpowiedź #2 dnia:
Wrzesień 22, 2014, 16:11:56 pm »
Witam, też tydzień temu przestał mi pilot otwierać 1 tylne drzwi, ale można je otworzyć od wewnątrz. Nie miałem jeszcze czasu żeby to obejrzeć. Jeżeli usunąłeś usterkę to proszę napisz co było przyczyną i jak to naprawić
pawelo
Forumowicz
«
Odpowiedź #3 dnia:
Wrzesień 23, 2014, 21:52:57 pm »
Witam
przyczyną okazała się jedna mała zębatka w mechanizmie od centralnego zamka. Mała plastikowa, która po obejrzeniu wszystkiego, rozebraniu i złożeniu do kupy, okazała się być zbędna (dodatkowa). Nie wiem może podczas produkcji zamka w jakiś sposób dostała się do środka nie mam pojęcia. W każdym bądź razie nie było dla niej miejsca a tylko latała sobie bezwładnie po puszcze zamka blokując przy tym go w taki sposób że nie otwierał się do końca i dopiero po kombinacjach dało się otworzyć drzwi. Teraz naszczeście wszystko hula jak należy.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
FORUM JAGUAR CLUB POLAND FOUNDATION
»
Dział Techniczny
»
XF (2008 - obecnie)