Witam, X-Type 2.5V6 z 2003r, mam ogromny problem. Tzn, może nie ogromny, ale strasznie denerwujący. Podczas przyspieszania autem strasznie trzęsie na boki. Przy redukcji biegu na niższy (automatyczna skrzynia) dzieje się to samo. Byłem dziś na prostowaniu felg, bo miałem lekko pogięte, mechanicy to uczynili, także wyważyli i problem cały czas pozostał. Przy wyższych prędkościach problem znika. Dzieje się to tylko przy przyspieszaniu. I jest to strasznie denerwujące. Kierownica oczywiście też drży w tym wypadku (jak stoję na światłach czy coś to też lekko ją trzepie..).
Czy problem może być przez to, że komputer wywala błąd BRC? Mam go zagazowanego, jutro jadę do gazowników to zrobić - ogólnie z tego co mi mechanicy tłumaczyli to chodzi o to, że szósty cylinder coś się pieprzy, czy jakiś wtrysk nie podaje paliwa.. już dokładnie nie pamiętam. A tak czytałem po necie to jacyś eksperci pisali, że może być jakiś problem z wtryskami i tym podobne rzeczy.
Kolejna sprawa, podniosłem maskę, lekko mu dodałem gazu, to płyn w zbiorniczku wyrównawczym aż cały bulgotał. Temperatura podczas jazdy w normie, nie ma żadnych problemów. Nigdy na to nie zwracałem uwagi, pytam z ciekawości - czy to normalne (mam nowy zbiorniczek, bo miałem z tym ogromny problem, poprzedni był uszkodzony i przez to wydałem sporo kasy na naprawy..).
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi