Autor Wątek: Lampka świecy żarowej  (Przeczytany 11388 razy)

qbaty

• Gość
Odp: Lampka świecy żarowej
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 08, 2009, 11:00:44 am »
Ja jeszcze nigdy nie mialem takiej sytuacji  ::)
Pewnie dlatego, że jesteś ostoją spokoju za kierownicą  :-hehe

artleks

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 08, 2009, 11:18:51 am »
Oj tak ja jeżdzę bardzo spokojnie  ;D ;D ;D W zasadzie nie przekraczam 70 km/h i jeżdzę dostojnie i spokojnie  ;D

adam74

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:14:22 pm »
Oj tak ja jeżdzę bardzo spokojnie  ;D ;D ;D W zasadzie nie przekraczam 70 km/h i jeżdzę dostojnie i spokojnie  ;D

tylko jak to się działo, ze przy 120 nerwowo ogladałem się w lusterko mogąc dokładnie policzyć żeberka na Twoim grilu..... no i ten usmiech nie spełzajacy z Twojej twarzy.... przerażające  :-W

artleks

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:47:27 pm »
Zawsze jezdze zgodnie z przepisami  :-super  8)

rado1

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 08, 2009, 22:05:23 pm »
Witam jestem po wizycie w serwisie  Jaguara Warszawie i auto zostawiłem na cały dzień by dokładnie sprawdzili co jest przyczyną tej awari zapalania sie lampki świecy żarowej zrobili całą diagnostykie i stwierdzili że jest to wina POMPY WYSOKIEGO CIŚNIENIA a to sie czesto zdaza bo jest wina paliwa ale co zrobić jak w Polsce mamy taką byle jaką rope naprawa wymiany zregenerowanej pompy wynosi 4300 zł i serwis zamawia ją w Angli bo ponoć tylko tam regenerują za bardzo mi sie niechce  wierzyć ze tylko anglicy potrafą to naprawić koszt takej diagnostyki wynosi ponad 700 zł ale teraz wiem co mam do naprawy po świetach jestem umówiąny z mechanikiem który naprawia takie rzeczy i koszt naprawy i regeneracji wyniesie 1400 zł i daje półroczną gwarancje  :-A

zygmunt

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:05:31 pm »
Troche trudno mi w to  uwierzyc,mam nadzieje ze po naprawie napiszesz czy rzeczywiscie  to byla awaria papy,moj mechanik na pytanie czy moze to byc wina paliwa powiedzial ze silnik daje znac o tym i zaczyna przerywac ale nie wpadnie w tryb awaryjny czyli nie straci mocy.
                                        Zycze powodzenia Zygmunt
Mysle ze nie zasialem paniki.

Offline muttley

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 09, 2009, 09:58:36 am »
no wlasnie raz mi sie to zdarzylo, pozniej bylo ok, ale w ostatni weekend cos mnie podkusilo zeby zatankowac na stacji orlen na podlasiu no i kicha. samochod zaczął kaszleć i tracić moc... wyjezdze jeszcze troche tego pseudo ON i doleje czegos lepszego.

zygmunt

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 09, 2009, 10:30:23 am »
 Taka sama pompe mozesz kupic Z Forda Mondeo ale musisz uwazac gdyz od IXmiesiaca 2003 roku osprzet silnika ulegl modyfikacji.Moj mechanik powiedzial ze pompy nie mozna sprawdzic komputerem tylko trzeba ja wymontowac i na specjalnym urzadzeniu sprawdzic a skoro tam nie naprawiaja takich pomp to tez  nie byli w stanie tego sprawdzic,czyli to sa tylko przypuszczenia.
                                   Powodzenia Zygmunt

rado1

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 09, 2009, 15:37:52 pm »
 w Serwisie powiedzieli mi ze ciśnienie w pompie wynoś 850 a powinno być ponad 1000 czy 1500 juz nie pamiętam tak ze stwierdzili na pewno winę pompy chyba mieli  przyrząd  do mierzenia ciśnienia jak powiedzieli  dokładnie ile wynosi , wspominali o suchym paliwie i to powoduje często  awarie pomp :-A

blackyR

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 09, 2009, 22:02:48 pm »
Zawsze jezdze zgodnie z przepisami  :-super  8)

Sczególnie w kolumnie  :-V  :-hehe

artleks

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 09, 2009, 22:50:43 pm »
Kolumna jest uprzywilejowana  :-haha

rado1

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 06, 2009, 15:37:21 pm »

Jednak to była pompa wysokiego ciśnienia koszt  naprawy 1900 zł  nigdy więcej samochód diesel

Pozdrawiam :-A

Offline muttley

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 06, 2009, 19:14:28 pm »
całą pompe wymieniles?

adam74

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 06, 2009, 19:18:08 pm »

Jednak to była pompa wysokiego ciśnienia koszt  naprawy 1900 zł  nigdy więcej samochód diesel

Pozdrawiam :-A

Diesel to na reku albo na du...ie  :-W
a tak na poważnie - czasem mam sentyment... te 4 litry w trasie......

artleks

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 06, 2009, 19:40:15 pm »
Diesel to pod maska a na reku to Rocco...Barocco  ;D ;D ;D