Przepraszam wszystkich za mój błąd! – rozpędziłem się wczoraj troszeczkę po kolejnej nieudanej wizycie na serwisie u specjalistów Jaguara!
Zmylił mnie brak wiedzy i dokumentów od samochodu... wersja która posiadam to Jaguar XJ8 3.2 Executive 3.2 v8 kod silnika „KB” z 2001r.
”Szczęśliwym” posiadaczem jaguara jestem od miesiąca, auto stało większość czasu w stodole zapomniane i w bardzo dobrym stanie... długo się nie zastanawiałem , tym bardziej ze właściciel chciał się go pozbyć.
Moja radość nie trwała krotko, po 200 km. Zapaliła się kontrolka silnika, silnik zaczął nierówno chodzić i gasnąć na wolnych obrotach!
Po diagnostyce okazało się, ze jest to czujnik położenia wału korbowego „P0336”
Na dzien. dzisiejszy próba usunięcia usterki kosztowała mnie sporo nerwów i pieniędzy i nikt nie potrafi mi pomoc z usunięciem usterki!
Dlatego zwracam się z wielka prośba o pomoc do osób które maja doświadczenie z tego typu problemami...
Dziękuje bardzo za wszelka pomoc i jeszcze raz przepraszam za mój błąd
Wiec znalazłem czujnik położenia wału i od razu go wymieniłem!! Szybka diagnostyka, usuwanie błędów i kontrolka silnika zgasła!!
Radość jednak nie trwała długo!! Po pierwszej jeździe próbnej i ponownym odpaleniu problem automatycznie powrócił !!
Pozdrawiam