Autor Wątek: Łożysko regulatora X-type 2.5 benzyna 4x4 (stukanie podczas zmiany biegów)  (Przeczytany 2914 razy)

zzasuwa

• Gość
Witam,

nie znam się zbytnio na mechanice samochodów, jednak spróbuje opisać problem z jakim się borykam. Podczas zmiany biegów słychać stuknięcie. W warsztacie powiedzieli mi że mam spory luz między wałem napędowym i regulatorem, powiedzieli że łożysko regulatora jest do wymiany i jeśli sobie załatwię owe łożysko to mi spróbują wymienić. Dzwoniłem do serwisu, owego łożyska nie mają jako część zamienna.
Zwracam się z prośbą o pomoc, czy możliwa jest wymiana tego łożyska? Gdzie mógłbym nabyć owe łożysko? Jakie mogą być to koszta? Planuje po demontażu starego łożyska, kupić takie samo na zamówienie.

Z góry dziękuje za pomoc.

zzasuwa

• Gość
Odp: Łożysko regulatora X-type 2.5 benzyna 4x4 (stukanie podczas zmiany biegów)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2012, 13:56:46 pm »
Przepraszam za pomyłkę. Oczywiście chodzi o łożysko reduktora.
Pozdrawiam

benjamin

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2012, 15:47:36 pm »
chodzi zapewne o skrzynie rozdzielczą, często błędnie nazywana "reduktorem" jeśli masz tam luz to nie wydaję mi się żeby winne było jakieś łożysko, prawdopodobnie skrzynia rozdzielcza się kończy....

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2012, 17:07:00 pm »
Częsty przypadek w iskie niestety ;/ ja już mam ten problem chyba za sobą carserwis mi go rozbierał , może błędnie nazwana ale każdy takiej w przypadku iksa używa :)

zzasuwa

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2012, 10:44:22 am »
Dzięki za odpowiedzi. Jeśli można zapytać, ile Carserwis wziął za taką robotę? i co dokładnie tam robi?