nie nie, to na pewno nie to, jeszcze kilka dni temu działały bez zarzutu, napisałem przeciez że próbowałem obu paneli, oba raczej nie zaśniedziały.
Tak czy siak, radyjko kupiłem na szrocie Jaguarów (bez kodu), rozebrałem, przeczyściłem, rozkodowałem i hula jak ta lala.
Tak na marginesie fajna jest ta stronka na której rozkodowywałem radio. Kosztuje to (do mojego radia przynajmniej) 10 funtów - czyli jakies 50 zeta. Pewnie mozna to zrobic za darmo, ale stwierdziłem ze 10 funtów to nie wygórowana cena, tym bardziej ze nie trzeba nigdzie jechac. Nie trzeba miec żadnego numeru VIN ani nic takiego (znów w przypadku tego radia), a przecięż nie znałem numeru VIN auta z jakiego radio zostało wymontowane, na szrocie mi nie podali. Ale trzeba mieć wyciągnięte radio żeby odczytać dokładnie model z etykiety (w moim przypadku AJ9200R), numer partii (u mnie DBC11304) a także "pad code", który się znajduje właśnie pod tą etykietą na której były napisane wyzej wymienione informacje (dlatego sugeruje spisać te informacje zanim się będzie zdzierać etykietę). No więc pod tą naklejką jest dziura w metalu, o wymiarach mniej wiecej 5 mm x 10 mm. Trzeba - najlepiej tylko w tym miejscu - odedrzeć etykietę by ujrzeć w głębi płytkę z lutami. Luty są ułożone w 6 rzędach, jeden pod drugim. W jednym rzędzie znajduję sie jeden duży lub dwa małe luty. Jeśli jeden duży to znaczy że jest to "1", jesli dwa małe to "0". I powstaje kod w postaci np. 010001. Kod odczytujemy panelem skierowanym do nas, czyli, etykieta z której wcześniej sczytywaliśmy informacje bedzie teraz do góry nogami. I te informacje (numer modelu, numer partii i "pad code") podajemy w formularzu zgłoszeniowym na tej stronie, płacimy 10 funtów (50 zeta) PayPalem lub po prostu karta debetową/kredytową. Natychmiast otrzymujemy potwierdzenia zapłaty i rodzaj usługi na emaila a za kilka godzin gotowy kod. Ja wysłałem zgłoszenie i zapłaciłem około godziny 18:30 wieczorem a kod dostałem około 21:00 Czylli to nie musi byc w godzinach roboczych
Nie podaje adresu tej strony bo to by mogła być krypto reklama, zainteresowani mogą pisać na privie. Chyba że mogę podać tą stronkę jako pomoc dla innych to niech moderator napisze że mogę