jestem już po montażu LPG i oto moje uwagi
jak narazie wszystko spoko
boję się za mocno podniecać, bo nie chcę zapeszyć, ale narazie nic złego się nie dzieje
mam 53L zbiornik, flash lube z elektornicznym dozowaniem zawór do tankowania pod klapką i wskaźnik na desce po lewej stronie kierownicy, bo nie chciałem za mocno chłopakom utrudniać i kazać im tego montować na środkowym tunelu. Mam dziurę po poduszce kolanowej (idzie jeszcze z USA, bo u nas b. ciężko dostępna) i dostęp do deski przy kierownicy był praktycznie otwarty. Obawiałem się tego, że jak będą demontować środkowy tunel to może jakieś zatrzaski popękają i potem będę miał jakieś stuki i trzaski z tego powodu.
Nie wiem jakie mam spalanie, bo nie wiem skąd komputer pokładowy ma teraz odczyty (czy to co mi pokazuje to jest benzyna czy już gaz). Od tankowania do pełna zrobiłem 240km i średnie spalanie na trasie wyszło mi 9,0L/100km (według wskazania komputera)
Jechałem ogólnie spokojnie ok. 100km/h ale był przez kilkanaście minut szybszy okres do 180km/h przy dość szybkim przyśpieszaniu
nie wiem czy żeby poznać spalanie gazu powinienem to powiększyć o jakieś 10-20% czy jest to może wskazanie spalania gazu
będzie jasne po ponownym tankowaniu gazem (zobaczymy ile wejdzie)
Nie pali mi się kontrolka check engine i wogóle nie odczuwam różnicy w pracy na gazie i benzynie.
Zabuliłem 4680PLN montaż mi się podoba - wygląda solidnie i poszczególne komponenty porozmieszczane w sensownych miejscach. Dostałem nawet w cenie ładnu pokrowiec na oponę zapasową a nawet dostałem jakąś resztkę tego oleju do flasha, bo pełna buteleczka nie weszła na raz. Auto zostawiłem o 10.00 w poniedziałek a do odbioru było gotowe następnego dnia o 13.00
Facet wydał mi się konkretny i kompetentny.
Tak jak już pisałem wcześniej nie chcaiłbym zapeszyć, ale jak narazie WIELKI POZTYTW
Jest jeden minus - radio weszło mi w stan "code" pewnie jest to spowodowane odłączeniem akumulatora na dłuższy okres. Będę musiał się z tym uporać
Gdzieś już kiedyś się na to natknąłem na forum. Mam nadzieję, że nie będę miał z tym ciężkiej przeprawy.
Więcej szczegółów wkrótce...
PS. Jeszcze raz wielkie dzięki dla All_bundy za dobry namiar