Autor Wątek: Nawigacja DENSO / nowe mapy i update software /  (Przeczytany 106947 razy)

Offline slawek

• Forumowicz Executive
Odp: Nawigacja DENSO / nowe mapy i update software /
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 08, 2013, 20:24:28 pm »
A jesteś pewny ,że to są mapy do X-typa? . Nawigacja w nim nie czyta płyt dwuwarstwowych.
Przeczytaj dokładnie wszystkie posty.
X-Tpe 2,0 D sport  rok 2004

maattheew

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 08, 2013, 20:26:58 pm »
Na allegro są do kupienia 2012-2013 ( http://allegro.pl/jaguar-x-type-s-type-xj-nawigacja-2012r-xf-xk-mapa-i3305364973.html )

Z Chomika Tygrysa ściągnąłem jedną płytkę DVD której po włożeniu nie czyta.. :(

eMWuGSM

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 10, 2013, 12:59:52 pm »
Na allegro są do kupienia 2012-2013 ( http://allegro.pl/jaguar-x-type-s-type-xj-nawigacja-2012r-xf-xk-mapa-i3305364973.html )

Z Chomika Tygrysa ściągnąłem jedną płytkę DVD której po włożeniu nie czyta.. :(
Z chomika Tygrysa jest dobra, musiała Ci się źle nagrać. Spróbuj Nero6 na najniższej prędkości i nośniku jakims sensownym (EMTEC, VERBATIM) DVD-R

A co do sprzedającego, zapewne sprzedaje mapy 2012/2013 West Europe i East Europe, gdzie West jest 2012/2013 a East 2009/2010, tak jak to robi wielu sprzedawców na allegro z Mondeo MKIII (DENSO). Poza tym Do X-Type/S-Type nie jest ta sama nawigacja co to XK/XF.
Próbowałem zadzwonić do sprzedającego, ale "niedostępny".

eMWuGSM

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 10, 2013, 23:33:25 pm »
Oddzwonił do mnie gość z allegro od tych map.

Najnowsza mapa do X-Type/S-Type DENSO jest 2010/2011 ale na tyle nieznacznie się różni, że nie ma sensu zmiana. Czeka na mapy, a to na aukcji to Western EU 2012/2013 + Eastern 2010/2011

barczykp

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 11, 2013, 11:34:51 am »
Można prosić hasło do chomika Tygrys3 , chciałem pobrać mapkę do x350  :)

DarekMW

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 15, 2013, 21:05:11 pm »
Witam,
cieszę się od niedawna z X-type z 2007 r. Bardzo mnie interesuje watek z nawigacją - czy porady dotyczą także wersji z USA?

Pozdrawiam,
D

Offline dino1984

• Forumowicz
  • *
  • S-type 3.0 V6
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 27, 2013, 16:26:59 pm »
Czym powinienem nakarmić swojego S-type'a z 2003 żeby zaczął gadać gdzie mam jechać?
Jakaś skrócona instrukcja karmienia byłaby wskazana. :-thank

Ktoś może testował to:
http://polskiemapynawigacji.blog.onet.pl/2011/05/05/polskie-mapy-nawigacji-do-jaguara/

achmiel92

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Lipiec 03, 2013, 18:32:49 pm »
Moglbym rowniez poprosic o haslo do Tygrys3 na chomikuj z mapami? Nie ukrywam, ze wreszcie przydalaby sie porzadna i dzialajaca mapa.... ;(

RPZ

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Lipiec 03, 2013, 20:57:43 pm »
Hasło mi gdzieś wcięło.

Podeśle ktoś na priv?
Z góry dzięki :)

achmiel92

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Lipiec 03, 2013, 21:06:48 pm »
Ja również chętnie przygarnę hasło na privie :)

Połączono

Okej! A więc słuchajcie i doradźcie co robić. Ściągnąłem i nagrałem mapy od Tygrysa. Nagrałem programem BurnCDCC na najniższej prędkości i na płytce Verbatim DVD-R. Wcześniej miałem mapy od Gnozo7 czy jakoś tak, plik wygląda tak samo jak od Tygrys3 i ma taką samą nazwę i wielkość, nagrywałem go na płytki + i - i również nie czyta mi samochód navi. Jak włożę oryginał z mapą Niemiec i Europy Zachodniej, czyta bez problemu, działa, można wpisać adres, wszystko śmiga, wkładam te płytki, nic nie czyta. Odłączenie aku na dwa dni (akurat wyjeżdżałem) też nic nie dało... Wcześniej, zaraz po zakupie nagrałem jakieś mapy z PEBa do Denso 2008-2011 do Jaguara i działało, nawigowało przez jakiś czas, po paru tygodniach przestała działać ta płytka i teraz nie działa żadna inna nagrana, tylko oryginalna. Może macie jakieś pomysły, może ktoś z Was może miał taki sam problem, jak go rozwiązał? Proszę Was wszystkich o pomoc! :P Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2013, 02:37:42 am wysłana przez Choina »

Offline gonzo7

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #115 dnia: Lipiec 04, 2013, 12:12:56 pm »
opcje są dwie:

1. Twój czytnik jest "fochowaty" przy odczycie nagrywanych płytek - czyszczenie czytnika
Kiedyś szukałem nawet lasera do niego na wymianę - można dać sobie spokój graniczy to z cudem i konczy się zakupem nowego.
Pamiętajcie ze światło dobite od płyty tłoczonej to nie to samo co od nagrywanej i czytnik na wykończeniu po prostu jej nie widzi wiązki odbitej.

2. program BurnCDCC, którym nagrywasz nie obsluguje pliku kalibracyjnego do obrazu (pisałem o tym nie raz, że pliki są robione w IMGBournie i nim nalezy nagrywać).

Po nagraniu płyty na pewno Twója nagrywakra widzi nagraną płyte jako DVD-ROM? (takze do sprawdzenia w IMGBournie)
jak nie to mamy finał sprawy

trop taki trzeba podjąć po komunikacie z nawigacji "The disc installed is not a map disc"

Wszytko opisywałem wcześniej co i jak i musi działać.

achmiel92

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Lipiec 04, 2013, 14:59:43 pm »
Okej, dzięki za info. Sprawdzę jak widzi moją płytkę po nagraniu. :P

achmiel92

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Lipiec 04, 2013, 22:55:59 pm »
Sprawdzałem, nagrywarka widzi płytę jako DVD-R, poza tym próbowałem nagrać na innym kompie, dzieje się tak samo. NIestety daruje sobie chyba tą nawigację, bo nie widzi mi się dawać za czytnik ponad 900zł. Jeszcze mam tylko jedno pytanko, czy na pewno mam dobrze wszystko podłączone, bo do nvi idą trzy duże kostki, plus mały kabelek z kostką taki i taki podłużny. I ten podłużny u mnie jest w jednej wiązce podłączony z kabelkiem z takim samym wtykiem, ale z naklejką CD. I tamten nie jest do niczego podłączony, a ten bez naklejki idzie do Navi. No i zostaje w nawigacji jedno okrągłe wejście, do którego nie ma kabla. Nie wiem, ja tam nie grzebałem, takiego już kupiłem, ale skoro działa oryginalna płytka, to raczej wszystko dobrze jest podłączone.

Poza tym podsyłam zdjęcie, z tymi kabelkami, o których mowa. W ręku trzymam ten podłączony do Navi, ten z naklejką żółtą CD jest nie podłączony do niczego, idą z jednej wiązki, wejścia wyglądają tak samo.
Link do zdjęcia:
http://img824.imageshack.us/img824/8216/cds3.jpg

Offline gonzo7

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #118 dnia: Lipiec 05, 2013, 14:54:16 pm »
no to niestety pada czytnik - mozba go spróbować jeszcze przeczyścić ALE UWAGA! Nidgy ale to przenigdy magicznymi czyszczącymi płytkami! tak aplyta ma na sobie mini szczoteczkę.
Laser (a w zasadzie jego oczko) gdy wiązka odbita jest słaba przybliza sie coraz bardziej do plyty. Napotykajac na szczotkę ta wali w nią nadtapiając oczko co finalnie konczy sie wymianą lasera. tak samo odpada salicylowy i inne wynalazki. Czysty spirytus najlepszy - a i napis cię przy robocie można ;)

kabelek ze zdjecia powyzej jest po prostu do zmieniarki CD (pierwsze wersje miały w standardzie kasetę w samochodzie a w bagarzniku zmeiniarkę) + navi jeśli było to na CD

Offline bosniak

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #119 dnia: Lipiec 05, 2013, 15:02:10 pm »
Zastanawia mnie, ze jak jedna wtyczka ze światłowodem jest luźna to nie powinno nic działac po światłowodzie, lużny przewód powinien być "zapętlony"