Witajcie koledzy,
jeżdzę od kilku lat XF 4,2 SC. Proszę o informację odośnie regeneracji wypalonych obu katalizatorów bo od nich świeci się check engine. W zimę auto kilka razy wchodziło w tryb zmniejszonej mocy i pojawiała się informacja RESTRICTED PREFORMANCE. Auto serwisuję u Pana Michała z Altamiry. Diagnoza z serwisu Altamira po weryfikacji 3 krotnej na przełomie kilku miesięcy-mam wypalone/zapchane oba katalizatory-od nich wywala błędy na obu katalizatorach. Szukam możliwości naprawy / ewentualnie wymiany ich. Co MI doradzacie?
Nowe katalizatory w 4x4 partner są w cenie 4800zł brutto sztuka. Otrzymałem z Altamiry ofertę regenerowanych (wymiana środka w oryginalnych moich katalizatorach) 2 sztuk w cenie 4400zł brutto-podobo będzie to działało prawidłowo. Jeden z klientów mających XK regenerował je i działają bez zażutu-przejechane jak narazie ma 10tyś km.
Mam potwierdzone info z 4x4 partner że do mojego xfa katalizatory pasują od silnika 4,2 normalnego i z kompresorem montowanego w xf i stype. Może ktoś ma dostęp do źródła gdzie mogę takie kupić nowe/używane ale nie zniszczone lub naprawić moje-poproszę o namiary.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.