Autor Wątek: S-Type 3.0 99 r zapach benzyny w środku auta  (Przeczytany 2460 razy)

Tyka

• Gość
S-Type 3.0 99 r zapach benzyny w środku auta
« dnia: Grudzień 01, 2013, 23:47:41 pm »
Panowie czy macie też tak w swoich kotach że podczas jazdy czuć dość intensywnie zapach benzyny w środku nie mówię tu tylko o jeździe po mieście. Jest możliwe bym miał gdzieś dziurawy wężyk do paliwa ??? i jak to zlokalizować ??

pawelek11

• Gość
Odp: S-Type 3.0 99 r zapach benzyny w środku auta
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2013, 20:46:15 pm »
 :o Nie, nie mam takowych zapachów w samochodzie, nawet jak go zalałem podczas odpalania nie śmierdziało w środku, jedynie podczas jazdy w korkach czasem złapie zapachy przez wentylacje uruchomioną.

Tyka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2013, 21:55:21 pm »
jakieś pomysły jak to sprawdzić??  :-boks

lysyyy

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2013, 22:33:17 pm »
Sprawdź szczelność kolektora dolotowego. U mnie kiedyś tak było, przy mocnym przyspieszaniu dość intensywnie śmierdziało paliwem. Okazało się, że w jednym miejscu wydmuchało uszczelkę spod kolektora, na kilku centymetrach długości. Odpalasz auto, bierzesz gaz do napełniania zapalniczek i psikasz nim wokół kolektora. Jak gdzieś będzie nieszczelność, to zacznie przygasać od gazu.

Offline marcin_lca

• Forumowicz Executive
  • Je¿d¿ê taniej :)
    • M.A.K. LPG Solutions
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 08, 2013, 15:45:07 pm »
wężyki od paliwa idą pod autem, więc ewentualna dziurka wiele by nie miała wspólnego. Możesz sprawdzić szczelność przy listwie wtryskowej pod kolektorem, tam bym się czegoś ewentualnie dopatrywał...
Monta¿ i serwis profesjonalnych instalacji LPG. MAK LPG Solutions >> http://maklpg.pl

Mitur

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2014, 13:01:40 pm »
Może być też z pompy paliwowej, mocy zapach przy minimalnej nieszczelności