Myślę że masz popękany zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego. Miałem takie same objawy i nie mogłem zlokalizować przyczyny przez pewien czas. Myślałem, że to wyciek z automatycznej skrzyni biegów, bo jak brałem płyn na palce to wydawał mi się lekko czerwonawy, w chłodnicy miałem zalany ciemnopomarańczowy.
Po zdemontowaniu zbiorniczka okazało się że ma pod spodem kilka mikropęknięć. Płyn ściekał na skrzynię, cała była mokra i dalej kapał na asfalt - stąd moje początkowe przerażenie. W serwisie dowiedziałem się, że to częsta ustarka X-ów.
Ja zakupiłem zbiorniczek używany u forumowicza, jeszcze nie przeciekał ale było widać na nim takie same pęknięcia. Zamontowałem i do chwili sprzedaży auta było o.k. Lepszym i tańszym wyjsciem jest pospawanie starego zbiorniczka.
Jeżeli stwierdzisz, że to zbiorniczek to mogę Ci wysłać swój juz naprawiony. Ja już nie potrzebuję bo mam inne auto a ktoś może na nim pojeździć. Koszt wysyłki pewnie do 10 PLN bo zbiorniczek jest lekki a jeżeli jesteś z Warszawy lub okolic możesz odebrać osobiście.