Witajcie,
Dziś odłączyłem na kilka chwil akumulator, trzeba było to zrobić po wymianie czujnika temperatury zewnętrznej (powietrza) bo bez tego temperatura jakby się zacięła, dałem nowy i po resecie już działa. Swoją drogą, ciekawa technika bo mechanik kazał mi przekręcić kluczyk (bez odpalania silnika), wciśnąć na maksa pedał hamulca i w takiej pozycji odłączył akumulator. Pedał musiałem chwilę trzymać.
Po tej całej operacji zauważyłem jedną dziwną rzecz, otóż szyby - strona kierowcy (zarówno przód jak i tył) inaczej się zachowują. Chodzi mi o to, że otwierać mogę je funkcją jednego przyciśnięcia, ale zamykanie już tak nie działa - a działało wcześniej... teraz muszę trzymać cały czas przycisk aż do całkowitego zamknięcia, nie ma asystenta, asystent jest tylko w dół przy otwieraniu. Dlaczego tak jest, jak to przywrócić? Strona pasażera (sterowanie kierowcy) działa mi OK, czyli asystent działa w jedną i drugą stronę.
Sprawdzę jutro jeszcze czy pasażer sam jak steruje to czy ma asystenta, czy nie.
Szyber dach działa z asystentem, tak jak wcześniej.
Inna sprawa, czy coś muszę ponownie ustawić oprócz stacji radiowych i godziny? To już sobie ustawiłem, zmieniłem też mile na km:) Dobrze, że miałem kod do radia!