Witam wszystkich
Mam S-type rok 2001 przedlift i mam problem z zamykaniem szyberdachu. Szyberdach otwiera się normalnie w obie strony tzn wsuwa się w dach i bez problemu też uchyla się do góry. Problem jest z zamknięciem. Nie ważne czy zamykam przyciskiem w na podsufitce czy domykam kluczykiem wszystkie okna to jak szyberdach jest w pozycji otwartej wsuniętej to owszem zacznie się zasuwać aż dojdzie do końca i nie zatrzymuje się tylko otwiera się uchylnie do góry, a gdy zaczynam zamykać go w z pozycji uchylonej to też się nie zatrzyma po zamknięciu tylko będzie szedł dalej aż się cały wsunie.
Nie mam kompletnie pojęcia co z tym fantem zrobić - już go kupiłem z takim problem i nie wiem co z tym zrobić. Aby zamknąć szyberdach muszę na czuja celować aby puścić przycisk podczas zamykania do, aby zatrzymał się w pozycji zamkniętej.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Jak to sprawdzić, co sprawdzić? Wygląda to tak, jakby cała mechanika prawidłowo działała, ale szyberdach jakby nie rozpoznawał pozycji zamkniętej.
Jak się za to zabrać? Czego tu w ogóle szukać do naprawy?
Ja już wymiękłem - już prawie rok z tym walczę (oczywiście z przerwami, gdy pomysły się skończyły).