Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

siłownik centralnego w tylniej klapie bagażnika

(1/2) > >>

szef:
Witam mam pytanie gdzie jest silownik od centralnego zamka w pokrywie bagażnika bo mi sie wydaje ze go slychac tam pod tym przy nitowanym plastikiem gdzie jest światełko oswietlające kufer . bo zamek raz zamyka raz nie i musze wymienic chyba silownik. a dodam jeszcze ze po duzym deszczu wlasnie spod tego plastiku leca male kropelki ..... moze dlatego nie chce dzialac  ??? ;D

XJSC:
Siłownik w tylnej klapie jest zintegrowany z obudową zamka.
Siłownik  a raczej silniczek z kółkiem zębatym często niedomaga z powodu korozji elektrochemicznej, wystarczy oczyścić, przesmarować złozyć  i ...

szef:
Dzieki za odp a moglbys mi cos wiecej odpisac jak sie do tego dostac najmniej inwazyjnie :) czy trzeba ten plastik z lampka odnitowac czy jak ..... ???

XJSC:
Plastik delikatnie podwazasz i plastikowe nity wyskakuja( uwazaj bo lecą daleko), następnie kluczykiem 8 odkręcasz dwie widoczne śrubki , odczepiasz prowadnice do rygla i wyjmujesz. czarny plastikowy plastik jest zgrzany w kilku miejscach, podgrzewając miejsca zgrzewu ( najlepiej lutownicą na gorące powierze) otwierasz obudowę i wszystko masz widoczne.

szef:
Wielkie dzieki a jaki moze byc powod ze po duzym deszczu przez ten wlasnie plastik kapie na dywam w bagazniku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej