Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Nowi Forumowicze i Jaguary

WITAM WITAM

(1/3) > >>

adam74:
Witam wszystkich kocuro-maniaków....

od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem kota X-type 2,5l z 2004 roku (marzenia są po to aby je spełniać)

w załączeniu pierwsza fotka po długiej podróży ( :-tylko) - mam nadzieję że sie załączy

jestem z Wawy i to mój pierwszy kot.

Będe potrzebował wszej pomocy jak i gdzie i co kiedy wymienic i zrobić. Mój kotek przyjechał zza oceanu i niestety nie mam żadnej jego historii serwisowej paski itp.... tu potrzebna wasza pomoc (ma przejechane 95 tys km)

pozdrawiam koty, kotki i kocury
Adam

KINSKY1975Y:
No to ja jako pierwszy pozwole sobie Ciebie przywitac ,chociaz krotko istnieje na tym forum,ale wciaz odczuwam wielka radosc z posiadania jaga bo 2 tygodnie temu go nabylem .Milego poruszania sie zycze i pozdrawiam  :-tylko :-V

adam74:
to może być mieszanka wybuchowa.......
angielski styl z amerykańskim poczuciem humoru.......... a do tego jeszcze ułańska fantazja  :-yipee

Dzięki za powitanie

martwi mnie ten rozrząd.... kiedyś spotkały mi się zawory z tłokami - bardzo bolesne  :-thumpdown

adam74:
pytanie techniczne:

co ile producent zaleca wymianę rozrządu??

160 tys km (100tys mil) ??

może mi ktoś podpowiedzieć ??

płyny, oleje już zmienione  ;D, ale zastanawiam się nad rozrządem...
hmm - może są inne newralgiczne punkty w które powinienem zajrzeć....

moje poprzednie autko to cytrynka C5..... baaardzo polubiliśmy  :-\ się z serwisem.....

Batman:
Poczekajmy na jagoholika bo być moze masz silnik na łańcuchu. Ja mam mondeo i tam jest właśnie pasek, być może ford stosował ten zabieg i w większych silnikach.

A i zapomniałem....  witaj w gronie zakręconych

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej