Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Nowi Forumowicze i Jaguary
WITAM WITAM
adam74:
Witam wszystkich kocuro-maniaków....
od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem kota X-type 2,5l z 2004 roku (marzenia są po to aby je spełniać)
w załączeniu pierwsza fotka po długiej podróży ( :-tylko) - mam nadzieję że sie załączy
jestem z Wawy i to mój pierwszy kot.
Będe potrzebował wszej pomocy jak i gdzie i co kiedy wymienic i zrobić. Mój kotek przyjechał zza oceanu i niestety nie mam żadnej jego historii serwisowej paski itp.... tu potrzebna wasza pomoc (ma przejechane 95 tys km)
pozdrawiam koty, kotki i kocury
Adam
KINSKY1975Y:
No to ja jako pierwszy pozwole sobie Ciebie przywitac ,chociaz krotko istnieje na tym forum,ale wciaz odczuwam wielka radosc z posiadania jaga bo 2 tygodnie temu go nabylem .Milego poruszania sie zycze i pozdrawiam :-tylko :-V
adam74:
to może być mieszanka wybuchowa.......
angielski styl z amerykańskim poczuciem humoru.......... a do tego jeszcze ułańska fantazja :-yipee
Dzięki za powitanie
martwi mnie ten rozrząd.... kiedyś spotkały mi się zawory z tłokami - bardzo bolesne :-thumpdown
adam74:
pytanie techniczne:
co ile producent zaleca wymianę rozrządu??
160 tys km (100tys mil) ??
może mi ktoś podpowiedzieć ??
płyny, oleje już zmienione ;D, ale zastanawiam się nad rozrządem...
hmm - może są inne newralgiczne punkty w które powinienem zajrzeć....
moje poprzednie autko to cytrynka C5..... baaardzo polubiliśmy :-\ się z serwisem.....
Batman:
Poczekajmy na jagoholika bo być moze masz silnik na łańcuchu. Ja mam mondeo i tam jest właśnie pasek, być może ford stosował ten zabieg i w większych silnikach.
A i zapomniałem.... witaj w gronie zakręconych
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej